عبدالرسول پیشاهنگ با اشاره به وجود ۴۰۵ واحد نیروگاه حرارتی در کشور، افزود: از این تعداد ۸۳ واحد در زمره نیروگاه های بزرگ حرارتی قرار دارند و ۱۶۰ واحد نیز نیروگاه های ساخت داخل می باشند که بطور شبانه روزی نیازمند سرویس و نگهداری هستند.
وی با توجه به افزایش نیاز مصرف برق در ۱۲۰ روز از طول سال، ادامه داد: براساس برنامه ریزی صورت گرفته، از ۱۵ شهریورماه تا اواسط خردادماه سال آینده به تدریج نیروگاه هایی که به بازدید دوره ای و یا تعمیر اساسی نیاز دارند، از مدار خارج می شوند.
معاون هماهنگی تولید توانیر با بیان اینکه متوسط عمر نیروگاه های بخار ۲۸ سال، نیروگاه های گازی ۱۸ سال و نیروگاه های سیکل ترکیبی ۱۲ سال است، گفت: طبق برنامه ریزی دقیق و منظم برای تعمیر نیروگاهی با توجه به ضرورت افزایش سالانه دو تا پنج هزار مگاواتی ظرفیت نیروگاهی کشور، در کنار تعمیر و سرویس منظم نیاز به بکارگیری و تربیت نیروهای متخصص نیز دازیم.
پیشاهنگ اظهارداشت: البته در طول فصول سال در کنار بازدیدهای دوره ای و تعمیر واحدهای نیروگاهی، خطوط انتقال، پست، رله ها و تجهیزات کنترلی نیز مورد بازدید و سرویس و نگهداری قرار می گیرند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به برنامه ریزی صورت گرفته ۸۱ هزار و ۷۴۸ مگاوات برنامه تعمیر و بازدید دوره ای نیروگاهی در فصل تعمیر در نظر گرفته شده که چهار هزار و ۶۶ مگاوات مربوط به تعمیر اساسی نیروگاه های بخاری و شش هزار و ۲۲۹ مگاوات تعمیر اساسی نیروگاه های گازی است.
معاون شرکت توانیر گفت: در نیمه دوم سال جاری و نیمه نخست سال آینده، ۳۱ هزار و ۹۲ مگاوات تعمیر دوره ای برای واحدهای بخار و ۳۸ هزار و ۷۴۸ مگاوات اتاق های احتراق نیروگاه های گازی و ۱۶۱۳ مگاوات نیز برای مسیر داغ واحدهای گازی انجام خواهد شد.
پیشاهنگ افزود: ۳۸ هزار و ۵۲۰ مگاوات از برنامه تعمیر مربوط به نیروگاه های دولتی و ۴۳ هزار و ۲۲۸ مگاوات نیز مربوط به نیروگاه های خصوصی است. برای آمادگی نیروگاه ها در سال آینده، بیش از ۸۱ هزار مگاوات تعمیر دوره ای و اساسی انجام می شود که افزون بر یک هزار میلیارد تومان هزینه دربر دارد.
معاون شرکت توانیر با بیان اینکه تامین برق مطمئن یکی از وظایف بسیار مهم وزارت نیرو است، گفت: هرگونه اختلال در تامین برق موجب اختلال در زندگی مردم می شود و ویژگی برق به گونه ای است تا زمانی که وجود دارد کسی کمبود آن را احساس نمی کند اما به محض کوچک ترین اختلالی در شبکه برق مردم متوجه کمبود آن می شوند.