علی معقولی در پاسخ به این سؤال علت ورود خودروهای لوکس به کشور طی ماه‌های اخیر چیست؟ عنوان کرد: براساس بند ۳ ماده یک قانون گمرک کالاهای ممنوع عبارتند از کالاهایی که صدور و ورود آن بنا به مصالح ملی یا شرع مقدس اسلام به موجب قانون ممنوع است و در قوانین مصوب مجلس بندی مبنی بر ممنوعیت ورود خودرو بالای ۲۵۰۰ سی سی وجود ندارد.

معاون مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گمرک تاکید کرد: دولت با توجه به سیاست‌های اقتصادی مقاومتی از ثبت سفارش خودروهای با بالای ۲۵۰۰ سی سی خودداری می‌کند.

وی با بیان اینکه برخی جانبازان مجوز ورود خودرو به کشور را طی سال‌های اخیر داشتند، گفت: مصوبه‌ای در این باره راجع به ۸ هزار جانباز در سال ۸۷ وجود داشت که امکان ورود خودرو بالای ۲۵۰۰ سی سی با تخفیف ۳۰ تا ۴۰ میلیونی خارج از ضوابط فنی را فراهم می‌کرد و قسمت عمده این سهمیه مذکور طی این سال‌های توسط جانبازان استفاده شده است.

معقولی افزود: همچنین مصوبه‌ای محدود برای ورزشکاران ملی و مدال آور وجود داشت و بسیاری از آنها ثبت سفارش قبل است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه دولت به دنبال این است که به هیچ عنوان خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی سی وارد کشور نشود، بیان داشت: احتمال دارد پیشنهادی طی روزهای آینده از سوی وزارت صنعت و معدن یا وزارت اقتصاد به همراه گمرک برای این موضوع به دولت برای تصویب ارائه شود.

معاون مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گمرک افزود: احتمالا در آینده نزدیک می‌توان شاهد پایان یافتن تمامی مباحث راجع به این موضوع بود.

با وجود ممنوعیت ورود خودروهای سواری بالای ۲۵۰۰ سی سی اما گزارش‌ها حکایت از واردات این گونه خودروها به کشور دارد که به راحتی می‌توان آنها را در سطح شهر مشاهده کرد. البته کارشناسان معتقدند ثبت سفارش ماشین‌های لوکس مربوط به قبل از این مصوبه بوده و دیگر نباید شاهد ورود آنها به کشور بود.

پیش از این رئیس کل گمرک ایران از واردات ۴۸ هزار خودرو به کشور طی ۵ ماه گذشته خبر داده بود که رشد قابل توجه‌ای نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد.