علی خدایی اظهارکرد: کارگروه مزد کانون شوراهای اسلامی کار سراسر کشور به طور دائمی فعالیت خود را دنبال می‌کند و هر ماه رصد معیشت کارگران را با دقت در دستور کار خود دارد. تاکنون گزارش‌هایی را با استناد به آمار و اطلاعات دریافتی از وضعیت معیشت کارگران در برخی استانها تهیه کرده‌ایم و کارگروه کماکان در حال فعالیت است.
خدایی در ادامه درباره ملاک‌های تعیین دستمزد کارگران اظهار کرد: ملاک مورد نظر در کارگروه مزد، سبد معیشت خانوارهای کارگری است و نرخ تورمی را که بانک مرکزی یا مرکز آمار ایران اعلام می‌کنند رد یا تایید نمی‌کنیم زیرا بانک مرکزی به طور میانگین ۳۰۰ قلم کالا را در سبد اقلام مصرفی کارگران در نظر می‌گیرد در حالی که معتقدیم اقلامی که در لیست بانک مرکزی وجود دارد و بر مبنای آن نرخ تورم را اعلام می‌کند چندان در معیشت کارگران دخیل نیست و تنها ۳۵ قلم آن موثر است.
به گفته رییس کارگروه مزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور خوراکی‌ها، پوشاک، هزینه‌های بهداشت و درمان، اجاره و مسکن، آموزش و ایاب و ذهاب از جمله ۳۵ قلم کالای مصرفی در سبد هزینه خانوارهای کارگری است.
وی تصریح کرد: طی سالهای گذشته سیمکارت تلفن همراه افزایش قیمتی نداشته است زیرا سیاست شرکت تلفن همراه این بوده که سیمکارت را مجانی بدهد و از آن طرف سودش را در مکالمه‌ها ببرد، بنابر این وقتی جنسی مثل سیمکارت تلفن همراه در سبد کالا قرار می‌گیرد روی میانگین نرخ تورم تاثیر می‌گذارد یا در بحث مسکن، قیمت مصالحی همچون سیمان و میلگرد برای مصرف کننده اهمیتی ندارد بلکه قیمت نهایی مسکن و ارزانتر یا گرانتر شدن خانه برای او مهم است لذا قیمت محصول نهایی در سبد مصرف است که اهمیت پیدا می‌کند و بر روی نرخ تورم تاثیر می‌گذارد.
منبع: ایسنا