عباس آخوندی بعد از جلسه هیئت دولت با سخنگوی دولت و رئیس کل بانک مرکزی در نشست خبری شرکت کرد.وی با بیان اینکه تصمیم امروز درباره تسهیلات مسکن، بسیار مهم بود، گفت: از نظر جمعیت۱۱میلیون نفر از جمعیت کشور در بافت های فرسوده و تاریخی شهری سکونت دارند که این بافتها هم در حال از بین رفتن است.
آخوندی افزود: تراکم در بافت های فرسوده کاهش یافته است و در بافت های تاریخی فرسوده نیز این تراکم کمتر است و از طرفی در بافت های حاشیه ای با کیفیت فرسوده، حدود ۱۹ میلیون نفر زندگی می کنند. ایران روی خط زلزله قرار دارد و این بافت ها باید نوسازی شود.
آخوندی افزود: بافت های اشاره شده به تسهیلات ساخت و ودیعه مسکن برای دوره ساخت و انتقال نیاز دارد که این تسهیلات با مصوبه امروز هیئت وزیران، به یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر تا پایان برنامه ششم پرداخت می شود. این تسهیلات برای کلانشهرها تا ۵۰ میلیون و برای مراکز شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر، ۴۰ میلیون تومان و برای دیگر شهرها ۳۰ میلیون تومان تصویب شده و برای بافت های فرسوده، زیستگاه های غیررسمی، بافت های ناکارامد و تاریخی پرداخت می شود.
آخوندی گفت : میزان ودیعه مسکن برای اسکان موقت صاحبان اینگونه اماکن نیز در کلانشهرها تا سقف ۲۰ میلیون تومان، شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر ۱۵ میلیون تومان و سایر شهرها تا ۱۰ میلیون تومان است.دولت در این زمینه فقط کار نظارت و تنظیم کننده امور را دارد و بخش خصوصی سازنده مسکن است.
آخوندی گفت: خود مسکن به عنوان تضمین در نظر گرفته می شود و تفاوت سود نرخ تسهیلات را نیز دولت پرداخت می کند. این تصمیم جدید در کنار بحث سیاست انضباط شهری، تأثیر بسیار مثبتی در ثبات قیمت مسکن خواهد گذاشت.
آخوندی گفت: با انضباط شهری، از فروش شهر و تراکم که از طریق شهرداری ها موجب سوداگری شده بود، جلوگیری می شود. به تمام تعهدات مسکن مهر پایبندیم و ۲۶۷ پروژه مسکن مهر به ترتیب درحال واگذاری به مردم است.
منبع: واحد مركزي خبر
تسهیلات جدید مسکن برای ۲۰ میلیون نفر
ساعت 24- وزیر راه و شهرسازی گفت: مصوبه امروز هیئت دولت در خصوص تسهیلات جدید مسکن، یک سوم جمعیت شهری با حدود ۲۰ میلیون نفر را زیر پوشش قرار می دهد.
نظرات کاربران