این روزها که پرونده پتروشیمی گیت سر زبان‌ها افتاده، یکی از نام‌هایی که بارها درباره او گفته و شنیده شده، مرجان شیخ‌الاسلامی است؛ اما اینکه چه چیزی باعث شد تا نگاه‌ها به سمت شیخ‌الاسلامی خیره شود، انتشار تصویری از پوستر انتخاباتی او در انتخابات مجلس ششم است که آرم و لوگوی مشارکت در آن به چشم می‌خورد و پیونددادن او به اصلاح‌طلبان.

این البته تمام ماجرا نبود، چراکه فهرستی هم از انتخابات مجلس هشتم منتشر شد که نام او در فهرست اصولگرایان مستقل دیده می‌شد و از سوی دیگر ازدواجش با مهدی خلجی، اپوزیسیون خارج از کشور، باعث شد گمانه‌ها درباره خط و ربط سیاسی او در هاله‌ای از ابهام قرار بگیرد، هرچند به نظر می‌رسد بیش از آنکه اصلاح‌طلب‌بودن یا اصولگرابودن مرجان شیخ‌الاسلامی مهم باشد، فسادی است که در جریان دورزدن تحریم‌ها صورت گرفته و اینکه پای او چگونه به این ماجرا باز شده، اهمیت دارد.

این بخش از ماجرا یعنی ورود او به ثبت شرکت‌ها برای مبادلات پتروشیمی با هدف دورزدن تحریم‌ها، حلقه مفقوده این داستان است که تابه‌حال کسی اطلاعی مستند از آن منتشر نکرده است؛ اما آنچه واضح است، ورود او به این ماجرا با راه‌اندازی سایت اکو پترونیوز و ارتباط با شرکت‌های پتروشیمی آغاز شده است.

جالب آنکه سطح این ارتباطات به نحوی گسترش می‌یابد که شیخ‌الاسلامی با ثبت دو شرکت در ایران و ترکیه با حمزه‌لو، یکی از متهمان اصلی پرونده فساد پتروشیمی، در جریان دورزدن تحریم‌ها یکی از حلقه‌های اصلی می‌شود.

اکنون سؤال این است که این ارتباطات چگونه و از چه زمانی آغاز شده است، موضوعی که از سوی شرق در حال پیگیری است و با تکمیل‌شدن این پازل گزارش آن منتشر خواهد شد.

فارغ از این بخش ماجرا که به نظر می‌رسد مهم‌ترین بخش آن باشد، اما در این گزارش سعی خواهد شد درباره انتصاب این فرد به جریان اصلاحات البته بخشی که مربوط به حضور او در انتخابات مجلس ششم می‌شود، پاسخ داده شود.

هم‌زمان با مطرح‌شدن نام شیخ‌الاسلامی، پوستری از کاندیداتوری او در انتخابات مجلس ششم با آرم و لوگوی جبهه مشارکت از حوزه انتخابیه کرمانشاه منتشر و سبب شد برخی برای زدنش، او را متصل به جریان اصلاح‌طلب معرفی کنند. این در حالی بود که مرجان شیخ‌الاسلامی در جریان انتخابات مجلس هشتم نامش در فهرست انتخاباتی اصولگرایان مستقل به چشم می‌خورد. فهرستی که متعلق به چهره‌های سرشناس پارلمانتاریست مجلس هفتم بود. اصولگرایان منتقد مجلس هفتم تابه‌حال هیچ توضیحی درباره چگونگی قرارگرفتن نام شیخ‌الاسلامی در این فهرست نداده‌اند.

در عوض، برخی از اکانت‌های توییتری متعلق به جریان‌های تندرو اصولگرا سعی کردند با اتصال او به اصلاح‌طلبان، به نوعی توجه افکار عمومی از ابعاد این پرونده و تخلفاتی که در جریان پوشش برخی از شرکت‌ها به وقوع پیوسته، منحرف کنند.

شیخ‌الاسلامی در فهرست جبهه مشارکت نبود
اما آیا شیخ‌الاسلامی واقعا نامش در جریان انتخابات مجلس ششم در فهرست جبهه مشارکت بوده است؟ او اصلاح‌طلب است یا اصولگرا؟ پاسخ بهزاد نبودی و سعید شریعتی به پرسش اول قاطعانه «نه» است. درباره پرسش دوم کسی نظری نداده، اما از روابط و فعالیت‌های این فرد به نظر می‌رسد پیوستن او به جریان‌های سیاسی بیشتر در جهت تأمین منافع شخصی بوده است.

درباره پرسش اول، بهزاد نبوی که یکی از اعضای جبهه دوم خرداد برای انتخابات مجلس ششم بوده، به انصاف‌نیوز گفته است: «آقای دکتر معصومی بارها آمدند تهران و با هم دیدار داشتیم؛ اما من این مورد را یادم نیست. تا آنجا که من در جریانم و جدیدا مطلع شده‌ام، خانم اثباتی و خانم شیخ‌الاسلامی رقیب بودند و دیگر نمی‌دانم که مشارکت کدام را در لیست خود گذاشته بود.