فراز و فرودهایی که گاهی منجر به لغو دقیقه نودی فرمان حمله به ایران پیش رفت و گاهی نیز با پالس‌های مثبت دو طرف برای از سرگیری گفت‌وگوها همراه شد ولی در این میان، اصل ثابت یک چیز بود؛ تحریم‌های یک‌جانبه کاخ سفید. تحریم‌هایی که مقامات جمهوری اسلامی آن را «جنگ اقتصادی» نامیدند. حالا از نخستین روزی که کلیدواژه «جنگ اقتصادی» در ادبیات سیاسی ایران پرکاربرد شد، زمان قابل‌توجهی می‌گذرد اما اقدامات خصمانه علیه تهران متوقف نشده است. سردار غلامرضا جلالی، رییس سازمان پدافند غیرعامل جمهوری اسلامی از جمله مقام‌های نظامی محسوب می‌شود که ابایی از ورود به اتمسفر سیاست نداشته و بعضا با اظهارات خود پرده جدیدی از جدال پنهان تهران و واشنگتن را به نمایش می‌گذارد. او در آخرین حضور خود در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری نیز دست پر حاضر شد و از مهار جنگی 5 لایه توسط مقامات جمهوری اسلامی خبر داد. جنگی که با اقدامات سیاسی آغاز با تنش‌های اقتصادی، امنیتی و سایبری ادامه و با حمله به زیرساخت‌های حیاتی جمهوری اسلامی خاتمه می‌یافت.

جلالی که از ابتدا تاکنون ریاست سازمان پدافند غیرعامل جمهوری اسلامی را که زیرنظر ستاد کل نیروهای مسلح به فعالیت می‌پردازد را عهده‌دار بوده در جریان اظهارات خود با بیان اینکه «در حال حاضر بسیاری از تهدیدات به شکل هیبریدی خود را نشان می‌دهند» گفت: «ترکیب هیبریدی یعنی اینکه حمله‌ای از جنس ترکیبی از مولفه‌های قدرت یک کشور به شکل جنگی چندلایه شکل بگیرد. در حال حاضر دشمن جنگی 5 لایه را علیه کشور ما آغاز کرده است.» او در تشریح جزییات این جنگ 5لایه بیان کرد: «لایه اول این جنگ در حوزه سیاسی بود که با خارج شدن امریکا از برجام تشدید شد تا تحریم‌ها علیه ایران راحت‌تر اعمال شود.» او با بیان اینکه «لایه دیگر جنگ هیبریدی امریکا علیه ایران، لایه امنیتی بود» تصریح کرد: «در این روش آنها سعی کردند به‌وسیله انجام حمله‌های تروریستی از طریق منافقین یا حمله به مناطق مرزی ما جبهه جدیدی را آغاز کنند.»

رییس سازمان پدافند غیرعامل جمهوری اسلامی با اشاره به اینکه «لایه دیگری از تهدیدات علیه ایران تهدیدات سایبری بود» گفت: «در یک سطح این حوزه به عملیات شناختی مربوط است یعنی کار روی ذهن و فکر افراد جامعه که از طریق شبکه‌های اجتماعی خارج هدایت می‌شد. اهداف این جنگ نیز القای حس ناامیدی و ناکارآمدی بود.» او با بیان اینکه «لایه بعدی تهدید امریکا علیه ایران به صورت حمله به زیرساخت‌های ما از طریق سایبری بود»؛ گفت: «امریکایی‌ها می‌خواستند همان برنامه‌ای که علیه ونزوئلا به کار بردند و با حمله به سیستم برق‌رسانی، آن کشور را مدتی در خاموشی مطلق فرو بردند، روی کشور ما نیز پیاده کنند که خوشبختانه با توجه به آمادگی و پوشش نقاط ضعف در این زمینه کاری از پیش نبردند.»

این مقام مسوول نظامی در بخش دیگری از اظهارات خود از کلیدواژه «جنگ شبکه‌های اجتماعی» که بنا به اظهارات او نخستین ‌بار توسط مقامات امریکایی مطرح شد، استفاده کرد و با اشاره به مساله تلگرام در ایران گفت: «همین فرصتی که به پیام‌رسان تلگرام داده شد تا به سطح کنونی برسد به شبکه‌های پیام‌رسان داخلی داده نشد و از همان ابتدا انتظار عملکرد کنونی تلگرام را از آنها داشتیم.» این اظهارات در حالی است که پس از وقایع دی‌ماه 96 تلگرام درنتیجه برخی کش‌وقوس‌های داخلی فیلتر شد. نهادهای دولتی و خبرگزاری‌های رسمی با این پیام‌رسان خداحافظی کرده و به شبکه‌های اجتماعی داخلی نظیر سروش پیوستند ولی پس از چندی دانلود فیلترشکن‌ها بر اساس آمارهای ارایه شده چندین برابر شد و در نتیجه خبرگزاری‌ها و نهادهای مذکور دوباره به تلگرام بازگشتند تا امروز این پیام‌رسان فیلتر شده همچنان یکی از دو پیام‌رسان برتر مورد استفاده ایرانیان باشد.