style="text-align:justify"> وزارت خارجه آمریکا چهار رسانه دیگر چین را به عنوان نماینده‌های دولت این کشور اعلام کرد.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد «روزنامه گلوبال‌تایمز» (Global Times )، «تلویزیون مرکزی چین»، «خبرگزاری چین» و روزنامه «People's Daily» را نماینده‌های دولت چین در نظر گرفته است.

این اقدام که به احتمال زیاد تشدید تنش‌های موجود میان دو اقتصاد بزرگ دنیا را در پی خواهد داشت بخشی از تلاش‌های واشنگتن برای تحت فشار قرار دادن چین در ابعاد مختلف است.

وزارت خارجه آمریکا بهمن‌ماه سال گذشته هم اقدام مشابهی را علیه پنج رسانه چینی به کار گرفته و اعلام کرده بود پنج خبرگزاری این کشور شامل «شینهوا»، «سی‌جی‌تی‌ان»، «رادیو چین»، «چاینا دیلی» و «پیپل دیلی» را رسماً به عنوان نمایندگان یک دولت خارجی در نظر خواهد گرفت.

این اقدام، رسانه‌های مذکور را مشمول قوانین مربوط به دیپلمات‌های مستقر در خاک ایالات متحده خواهد کرد و آنها باید کارکنان و دارای‌های خودشان را نزد وزارت خارجه آمریکا به ثبت برسانند.

چین یک ماه بعد از اقدام آمریکا جنگ رسانه‌ای این کشور را پاسخ داد و اعلام کرد فعالیت چند رسانه آمریکایی را ممنوع و خبرنگاران آنها را اخراج کرد.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا و برخی از مقام‌های دولت او در چند هفته گذشته با متهم کردن چین به پنهان‌کاری در بحران شیوع کرونا به تنش‌ها با پکن دامن زده‌اند.

مسئله هنگ‌کنگ از جمله دیگر موضوعات تنش‌زا میان دو کشور بوده و دولت آمریکا بعد از اقدام چین در تصویب «لایحه امنیت هنگ‌کنگ» امتیازات خاص قائل‌شده برای این سرزمین را لغو کرد.

دولت‌های آمریکا و چین در ماه‌های گذشته بر سر حضور خبرنگاران دو طرف در کشورهای یکدیگر هم مجادله داشته‌اند.

فارس