لبیک ، اللهم لبیک و لاشریک لک لبیک گویان آغاز کردند.از رسانه‌های عربستان ، زائران بیت الله الحرام امروز چهارشنبه مصادف با هشتم ذی الحجه که «یوم الترویه» نام دارد در مسجد "سیل الکبیر" واقع در "قرن المنازل" که یکی از بزرگ ترین مساجد عربستان سعودی می‌باشد با به تن کردن لباس احرام، مُحرِم شدند. این برای اولین بار در تاریخ است که همه حجاج فقط در یک مکان مُحرِم و به مناسک حج وارد می‌شوند، زیرا امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا و شرایط استثنایی بوجود آمده، تعداد حجاج نسبت به سال‌های گذشته بسیار اندک است و به 10 هزار نفر می رسد.

در پی شیوع «ویروس کرونا» ، عربستان امسال برای نخستین بار اجازه نداده که حجاج از خارج از این کشور به حج وارد شوند و فقط به ساکنان خود اجازه داده، حج امسال را برگزار کنند. در مقایسه با سال گذشته که ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در مراسم حج شرکت کردند امسال پس از طی چند مرحله حدود ۱۰ هزار نفر از افراد خارجی مقیم عربستان و عربستانی‌ها پذیرش شده و در مناسک حج ۱۳۹۹ شرکت می‌کنند. بر اساس اعلام مقامات عربستان سعودی، زائران فردا (نهم ماه ذی‌الحجه معروف به روز عرفه) از منا به عرفات می‌روند تا مهم‌ترین بخش از آیین‌های حج را برگزار کنند. در مراسم منا و عرفات زائران همه باید ماسک داشته باشند و یک متر و نیم فاصله اجتماعی را رعایت کنند.

بر اساس اعلام رسانه‌های عربستان سعودی، به هنگام ورود به عرفات، زائران باید دقیقا در جاهایی که مشخص شده بایستند و در هر پنجاه متر مربع چادر، نباید بیش از ۱۰ زائر بنشینند. ضمن اینکه وضوخانه‌های این مکان افزایش یافته است و برای وضو گرفتن زائران باید فاصله یک متر و نیمی را رعایت کنند. مسئولان حمل و نقل باید به هنگام جا به جایی زائران پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند .مسئولان برگزاری حج، برای هر گروه از زائران یک اتوبوس مشخص در نظر گرفته‌اند و از مسئولان حمل و نقل، رانندگان و زائران خواسته‌اند تا پروتکل‌های بهداشتی در نظر گرفته شده برای این منطور را رعایت کنند. بر اساس پروتکل‌های بهداشتی اعلام شده، هر زائر صندلی مشخص و ثابت دارد و پس از هر بار پیاده و سوار شدن مجدد باید بر روی همان صندلی بنشیند و چنانچه با خانواده هستند، حتی الامکان باید در کنار اعضای خانواده بنشینند ضمن اینکه ایستادن در اتوبوس ممنوع است و مسئولان حمل و نقل حق سوار کردن زائران بیش از ظرفیت اعلام شده را ندارند.