این تقاضا و دستور من است و قطعاً و یقیناً از همه شما خواهم خواست که بر این مهم، همت گمارید.به گزارش ایسنا، سعید نمکی، در سی و نهمین نشست شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی کشور که به صورت وبینار برگزار شد، اظهار کرد: از سالها قبل بحثOral Health یا بهداشت دهان و دندان ذهنم را مشغول کرده بود و اولین گامی که در دوره قبلی مسئولیتم در وزارت بهداشت برداشتم، ایجاد دفتر بهداشت دهان و دندان و گماردن یکی از دندانپزشکان با نگاه پیشگیری برای سرپرستی این دفتر بود. بحث دهانشویه سدیم فلوراید و سایر اقدامات را آغاز کردیم اما متاسفانه بعداز آن، این موضوع آنطور که باید و شاید، پیگیری نشد و امروز که به وزارتخانه بازگشته ام، گرچه دستاوردها در بسیاری از شاخص ها افتخارآمیز است، اما در زمینه بهداشت دهان و دندان، یکی از بدترین وضعیت ها را در بین کشورها داریم.

بیماری مدرک گرایی

وزیر بهداشت تصریح کرد: نکته دیگری که مانند سایر رشته ‌های پزشکی گرفتار آن هستیم بیماری مدرک گرایی است که در پزشکی و دندانپزشکی و در سایر رشته‌ ها وجود دارد؛ درحالیکه برای مثال، تنها ۷ درصد از جمعیت سوئیس پست گرجوییت می‌ خوانند، اما در کشور ما پزشکان وقتی انترن هستند، به فکر تخصص هستند و کشیک هایشان را می‌فروشند تا برای رزیدنتی درس بخوانند و وقتی رزیدنت هستند، کشیک می‌ فروشند تا برای فوق درس بخوانند و بعد هم یکسری آدم تربیت می کنیم با دستگاههای گرانقیمت و خدمات بسیار لوکس! و کار دندانپزشکی و پزشکی عمومی، جراحی عمومی و اطفال بر زمین مانده است. بنده از دکتر حقدوست بارها خواهش کردم این انقلاب را در وزارتخانه ایجاد کرده و این سیستم را تغییر دهد.

وی ادامه داد: چشمها را باید شست جور دیگر جور دیگر باید دید. اینگونه نمی توان مملکتی را با درآمد سرانه فعلی اداره کرد. مطمئن باشید آنهایی که درآمد سرانه ۵۰ هزار دلاری هم دارند، اینگونه نیرو نمی گیرند. گرفتاری که در رشته دندانپزشکی مشاهده می شود این است که همه به فکر تخصص فلان رشته هستند. درحالیکه ما مشکلات مناطق محروم را با مدرک و فوق تخصص نمی ‌توانیم رفع کنیم و بعد هم که مدرک فوق شان را گرفته در جایی مطب می‌ زنند و حاضر نیستند چند ساعتی دانش فوق تخصص خود را به دانشجویان یاد بدهند، لذا باید در توسعه دندانپزشکی عمومی وقت ویژه گذاشته شود.