dir="RTL">اما جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفته است اولویت «فوری و حیاتی» دولت جدید آمریکا رسیدگی به «بحران تنش‌افزای برنامه هسته‌ای» ایران است. جیک سالیوان ۱۰ بهمن در کنفرانسی ویدئویی که توسط موسسه صلح واشنگتن برگزار شد، عنوان کرد ایران به سرعت به بمب هسته‌ای نزدیک می‌شود. این در حالی است که جو بایدن رییس‌جمهوری جدید آمریکا پیش از این گفته مایل به بازگشت به برجام است اما این بازگشت «آسان» نخواهد بود. مشاور امنیت ملی کاخ سفید در ادامه گفت: اگر ما با ایران بر سر چارچوبی از برجام توافق کنیم، این اقدام بستری برای مهار تهدیدات دیگر ایران از جمله برنامه موشکی ایجاد خواهد کرد.

این تغییر گفتار از سوی یک مقام ارشد سیاست خارجی دولت بایدن پس از ابهامهای نخستین پیام روشنی دارد: باید مساله ایران در کوتاه ترین زمان حل شود. چرا جنین تغییری رخ داد و پیامد این پیامد سالیوان چه خواهد بود برای ایران اهمیت فوق العاده ای دارد.

درباره اینکه میان دولت ایران و دولت آمریکا به صورت مستقیم یا غیرمستقیم کدام اطلاعات و داد و ستد خبری و یا احیانا گفت ‌وگو یا درز اطلاعاتی رخ داده است که دولت بایدن با این شتاب در مورد بازگشت به برجام پیش‌شرط‌ هایی که کار را سخت می‌کردند را کنار گذاشته و می‌خواهد در کوتاه‌مدت داستان را به سرانجامی برساند، اطلاعی در دست نیست اما در بودن آن تردید نباید کرد. این سخنان جیک سالیوان اگر با سدهایی در داخل ایران روبه‌رو نشود و منتقدان سنگ بر سر راه آن نیندازند شاید رویای صادرات نفت روزانه ۳/۲ میلیون بشکه را دست کم از نظر تولید محقق سازد و روحانی به تحقق آرزوهایش در تعادل‌بخشی به دخل و خرج بودجه امیدوار باشد. البته این سخن سالیوان در خارج از ایران نیز مخالفان سرسختی دارد که در راس آن اسراییل و عربستان سعودی قرار دارند. تردید نداریم روسیه و عراق نیز از اینکه سالیوان می‌خواهد در یک دوره کوتاه‌مدت با ایران به توافق هسته‌ای برسد که معنایش حذف تحریم نفتی و بانکی است خرسند نیستند چون بازارهای نفت ایران را به چنگ آورده‌اند. حالا البته باید دید واکنش‌ها در این باره چیست؟ واقعیت این است که ایران باید از این دگرگونی رفتار و گفتار آمریکایی‌ها شاد باشد و از آن یک فرصت بسازد تا از زیر بار کمرشکن تحریم‌ها بیرون آید و کمر راست کند. منتقدان دولت روحانی نباید با جناحی دیدن هر رخدادی و با تنگ‌نظری دنبال سدسازی باشند و در مسیر راه احتمالی بازشده سنگ بیندازند. دولت نیز باید با شجاعت و صراحت با شهروندان حرف بزند و از موقعیت پدیدار شده بهره‌برداری کارآمد داشته باشد.ایران می تواند و باید از این تغییر گفتار آمریکا با نیرویی متمرکز بر حل مساله تحریم استفاده کند. راه درازمدت تر شدن تحریم را ببندد . آمریکایی ها نیز با مها راشتیاق اسراییل وعربستان برای جنگ افروزی و سنگ اندازی در مسیر حل مساله نشان دهد در واشنگتن نیروی متمرکز و با قدرت مهارکردن سنگ اندازها وجود دارد.