نخستين نمايشي كه در سال جديد روي صحنه مي‌رود، «سقراط» حميدرضا نعيمي است كه به تازگي عنوان بهترين نمايش سال۹۲ از نگاه منتقدان را هم از آن خود كرده و براي دومين سال پياپي اجراي نوروزي را تجربه مي‌كند. تالار ۷۲۰نفري وحدت با اين نمايش تاريخي زنگ آغاز تئاتر سال۹۴را از ۷فروردين همزمان با روز جهاني تئاتر به صدا درمي‌آورد و ۲روز بعد يك نمايش تازه در تئاتر باران اجرا مي‌شود.

نكته جالب درباره «رابينسون كروزوئه» اين است كه نمايشنامه آن را نعيمي نوشته و قرار است به كارگرداني ميلاد نيك‌آبادي از ۹فروردين روي صحنه برود. اين نمايش ۶۰دقيقه‌اي پس از درخشش در سي و يكمين جشنواره تئاتر فجر، تابستان۹۲ در تئاتر شهر اجراي عمومي شد و مورد استقبال قرار گرفت. رابينسون كروزوئه دومين نمايش سال ۹۴ است كه يك‌ماه در تئاتر باران اجرا خواهد داشت.

تماشاخانه سنگلج سال ۹۳را با اجراي «آشپزنامه بيچاره رستم‌آبادي» پشت سر گذاشت و قرار است از ۱۶فروردين ميزبان نمايش «ديدومك» به نويسندگي و كارگرداني ابراهيم گله‌دارزاده باشد كه هر شب ساعت۲۰ اجرا مي‌شود. تماشاخانه ايرانشهر هم از نيمه فروردين ميزبان ۲نمايش است؛ كمدي فانتزي «پرواز ايكار» به كارگرداني محمد حاتمي روي صحنه مي‌رود. نمايشنامه را حسين پاكدل نوشته و كورش تهامي، آزاده صمدي، سينا رازاني و... در آن بازي مي‌كنند.

«رام‌كردن زن سركش» به كارگرداني مريم كاظمي ديگر نمايش ايرانشهر در سال۹۴ است كه در تالار استاد ناظرزاده كرماني اجرا مي‌شود. متن مشهور ويليام شكسپير با ترجمه كورش اسداللهي نخستين بار در سي و يكمين جشنواره تئاتر فجر اجرا شد و ۳بازيگر اصلي آن نامزد دريافت جايزه بازيگري شدند. حسين محب اهري، كاظم هژيرآزاد، سيدجواد زيتوني، جواد اعرابي و... بازيگران اين كمدي موزيكال هستند كه از ۱۵ فروردين روي صحنه مي‌رود.

تماشاخانه سه‌نقطه پس از تعطيلات نوروز از ۲۰فروردين با اجراي نمايش «كلاه گلف» فعاليت خود را از سر مي‌گيرد. اين نمايش كمدي ۶۰دقيقه‌اي را محمدرضا مختاري آزاد كارگرداني مي‌كند و تا پايان ارديبهشت در تالار ركن‌الدين خسروي اجرا مي‌شود. سالن گوشه فرهنگسراي نياوران هم از ۲۰فروردين ميزبان نمايش «شب به خير مادر» به كارگرداني سعيد زكي‌زاده خواهد بود. اين نمايش ۶۵دقيقه‌اي تا ۷ارديبهشت هر روز ساعت ۱۹روي صحنه مي‌رود.

بازگشت نمايش جنجالي

نمايش «پاييز» نادر برهاني مرند كه در هفته آخر اجرا در ايرانشهر گرفتار حاشيه شد و از ادامه كار بازماند، قرار است از ۱۶فروردين در تالار شمس اجراهاي خود را از سر بگيرد. در گروه بازيگران اين نمايش ۸۰دقيقه‌اي يك تغيير اساسي رخ داده و آن جايگزيني شيدا خليق و سيدعلي صالحي با ستاره پسياني و بهرام افشاري است. پاييز يك‌ماه در تالار شمس اجرا خواهد داشت و زمان اجراي آن ۱۹:۳۰است. امير جعفري، ناهيد مسلمي و احمد كاوري ديگر بازيگران آن هستند.