این در حالی است که پیش از اعلام خبر نهایی ادامه همکاری فدراسیون فوتبال فرانسه با دیدیه دشان، برخی منابع مدعی شده بودند زینالدین زیدان آماده است تا پیشنهاد جانشینی او در تیم ملی را قبول کند. در همین بین، شاهد رابطه نه چندان دوستانه او با دشان بودیم؛ البته سرمربی فرانسه به طور کلی سیاستی بر مبنای انزوا را در پیش گرفته است.
تنشها از دسامبر سال ۲۰۲۱ آغاز شد؛ زمانی که مراسم شام پایانی سال با حضور اعضای تیم قهرمان جام جهانی ۱۹۹۸ برگزار گردید. بدیهی بود که دیدیه دشان به عنوان کاپیتان آن تیم، به مراسم دعوت شود. او اما در جمع حاضرین دیده نمیشد. زینالدین زیدان، فابین بارتز، یوری ژورکائف، لیلیان تورام و دیگران همگی در این مراسم حضور داشتند.
یکی از حاضرین به اکیپ گفته بود: «امیدوارم دیدیه بیاید، چون او هم مثل یک عضو خانواده، جایگاه مشخصی دارد. فراز و نشیب، اختلاف و دعوا وجود دارد، اما یک چیز قویتر ما را ۲۵ سال کنار هم قوی و متحد نگه داشته است.»
تصمیم دشان در شرایطی برای غیبت در جشن شام سالانه اتخاذ شد که او چند ماه پیش نیز از حضور در جشن تولد ۵۰سالگی زیدان امتناع کرده بود. یکی از اعضای تیم در آن مقطع گفته بود: «دشان دعوت بود، اما به چند دلیل حضور نداشت. مهمترین موضوع این بود که او پدرش را یک ماه پیش از دست داده بود.»
نظرات کاربران