کد خبر 657096

درباره مکانیسم ماشه اطلاع رسانی شود

ساعت 24 - عضو کمیسیون اصل نودم قانون اساسی، با تاکید بر بی‌اثر بودن فعال‌سازی مکانیسم ماشه بر اقتصاد ایران، گفت که این اقدام بیشتر جنبه روانی دارد و جمهوری اسلامی ایران در صورت ضرورت، امکان خروج از پیمان NPT را خواهد داشت.

حسینعلی حاجی‌دلیگانی، عضو کمیسیون اصل نود قانون اساسی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به مباحث اخیر درباره احتمال فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه ایران، این سازوکار را «خشابی بدون فشنگ» توصیف کرد.

 این نماینده مجلس دوازدهم یادآور شد که این مکانیسم در گذشته ابزارهایی برای فشار بر اقتصاد ایران داشته، اما «تمام فشنگ‌های خود را شلیک کرده» و اکنون دیگر ظرفیت جدیدی برای ضربه‌زدن ندارد.

 به گفته این نماینده مجلس، تحریم‌هایی که آمریکا در سال‌های اخیر اعمال کرده، بسیار فراتر از محدودیت‌های پیش‌بینی‌شده در قطعنامه‌های شورای امنیت بوده است.

نایب‌رئیس دوم کمیسیون اصل نود قانون اساسی توضیح داد: اگر مکانیسم ماشه فعال شود، از نظر عملی تاثیر تازه‌ای بر کشور نخواهد داشت، هرچند ممکن است از جنبه روانی برخی افراد را نگران کند. این نگرانی‌ها باید از طریق اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی به مردم برطرف شود، زیرا تحریم‌های موجود بسیار شدیدتر از مفاد این قطعنامه‌هاست.

حاجی‌دلیگانی با مرور محتوای شش قطعنامه شورای امنیت که ممکن است در اثر فعال‌سازی مکانیسم ماشه بازگردد، گفت: قطعنامه 1696 صرفاً ابراز نگرانی از برنامه هسته‌ای ایران بوده است. قطعنامه‌های 1737، 1803 و 1835 بر تحریم فعالیت‌های هسته‌ای تاکید داشتند، از جمله تحریم بانک سپه و بانک سپه بین‌الملل که سال‌ها پیش اجرایی شده است. قطعنامه 1929 نیز محدودیت‌هایی در فروش تسلیحات و توسعه صنایع دفاعی ایران اعمال می‌کرد، اما حتی در این قطعنامه‌ها هم تحریم نفتی یا دارویی وجود ندارد.