کد خبر 658089

هشدار نسبت به رسوب کالا در گمرکات

ساعت 24 - با اجرای محدودیت تازه مبنی بر ممنوعیت ویرایش کد تعرفه ثبت سفارش پس از تخصیص ارز، واردکنندگان نسبت به بلاتکلیفی در ترخیص کالا و تشدید رسوب محموله‌ها در گمرکات هشدار داده‌اند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، رئیس کمیسیون گمرک اتاق ایران با ارسال نامه‌ای به رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران، نسبت به محدودیت جدید اعمال شده بر ویرایش کد تعرفه ثبت سفارش پس از تخصیص ارز، اعتراض کرده و این اقدام را زمینه‌ساز توقف فرآیند ترخیص، بلاتکلیفی صاحبان کالا و تشدید رسوب کالا در اماکن گمرکی کشور دانستند.

بیشتر بخوانید

تصویب بسته‌ای جامع برای پیشگیری از جرائم گمرکی

ابلاغ حقوق 20 تا 165 درصدی واردات خودرو به گمرکات کشور

بر اساس این نامه، از تاریخ 15 شهریور 1404، ویرایش کد تعرفه ثبت سفارش‌های بازرگانی در سطح چهار رقم اول، پس از صدور تخصیص ارز، غیرممکن اعلام شده است. این در حالی است که بر اساس رویه‌های جاری، تشخیص نهایی و طبقه‌بندی صحیح کالا در صلاحیت انحصاری گمرک بوده و در صورت مغایرت تعرفه اظهارشده با تعرفه ثبت سفارش، ادامه تشریفات گمرکی منوط به ارائه ثبت سفارش اصلاحی است.

در این نامه تاکید شده است که با توجه به پیچیدگی‌های فنی نظام طبقه‌بندی کالا، بروز اختلاف در تعیین ردیف تعرفه و ضرورت اصلاح آن بر اساس نظر گمرک، امری "بدیهی و اجتناب ناپذیر" است. محدودیت جدید نه تنها با سیاست‌های پیشین سازمان‌های ذی‌ربط در تعارض است، بلکه موجب انباشت گسترده کالا در بنادر و افزایش پرونده‌های قضایی خواهد شد.

 در این نامه خاطرنشان شده است، که بخش قابل توجهی از کالاهای موجود در گمرکات به دلیل طولانی شدن فرآیند تخصیص و تامین ارز، هم‌اکنون نیز در انتظار اصلاح ثبت سفارش هستند و اعمال این محدودیت‌های ناگهانی، علاوه بر تحمیل خسارات مالی ا، موجب اختلال در ایفای تعهدات ارزی‌شان نیز می‌شود.

در بخش دیگری از این نامه به موارد پرتکراری مانند لزوم تغییر تعرفه برای اجزا و قطعات ماشین‌آلات یا کالاهای مرکب اشاره شده که گاهی حتی منجر به تغییر فصل (دو رقم اول کد تعرفه) می‌شود.

در پایان امده است، تا زمان تعیین تکلیف نهایی، کالاهای موجود در اماکن گمرکی و مواردی که نیازمند اصلاح تعرفه بر اساس تشخیص گمرک هستند، از محدودیت‌های جدید مستثنی شده و امکان ویرایش ثبت سفارش برای آن‌ها فراهم گردد.