کد خبر 660492

بیانیه خصمانه شورای همکاری علیه ایران

ساعت 24 -- شورای همکاری خلیج فارس بیانیه تند علیه کشورمان صادر کرد که طی سالیان اخیر چنین لحن خصمانه‌ای بی‌سابقه بوده و صدور این بیانیه در شرایط جاری منطقه به ویژه بعد از جنگ 12 روزه، نشان می‌دهد که شیوخ خلیج فارس سیاست همسایگی در تهران را اشتباه ترجمه می‌کنند.

چهل و ششمین نشست سالانه سران شورای همکاری خلیج فارس درحالی در بحرین آغاز شد که بیانیه پایانی نشست وزرای خارجه این شورا ساعتی بعد از نشست سران منتشر گردید. تکرار ادعاهای نخ نمای امارات در قبال جزایر سه گانه در این بیانیه برای بسیاری در ایران فاقد ارزش خبری است اما در این دوره بیانیه شورای همکاری لحنی تند و بی سابقه به خود گرفته است.

این بیانیه نه تنها ادعاهای جعلی حاکمیت حاکم ابوظبی نسبت به سرزمین ایران را تکرار کرده بلکه در ادعایی وقیحانه رزمایش‌ها و سفر مقامات عالی رتبه نظامی و حتی اظهار نظر نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره این جزایر را نیز محکوم کرده است. 

این بیانیه توهین آمیز حتی سفر مقامات کشورمان به جزایر سه گانه را به عنوان تجاوز نامیده و نکته جالب تر اینجاست که در بخشی از این بیانیه سفر سردار تنگسیری فرمانده نیروی دریایی به جزیره بوموسی و سیری را محکوم شده است.  

وقاحت شیوخ خلیج فارس به اینجا منتهی نشده و در ادامه این بیانیه خصمانه ادعاهای کویت درباره میدان نفتی آرش هم تکرار و تعلق آن به کویت و سعودی تاکید شد. همچنین در ادامه این بیانیه کشورهای شورای همکاری بر خواسته شان برای مشارکت فعال در مذاکرات هسته‌ای و طرح موضوعاتی که این کشورها درباره آن نگرانی دارند، تاکید شده است.

سوال مهم اینجاست که چرا در این شرایط شورای همکاری چنین بیانیه خصمانه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران منتشر کرده و در ذهن مقامات کشورهای عرب خلیج فارس چه تحلیلی در ذهن آن‌ها و مشاوران آمریکایی و انگلیسی‌شان وجود دارد.

آیا آن‌ها این برداشت را دارند که در نتیجه جنگ دو ساله محور مقاومت با آمریکا و رژیم صهیونیستی، توزان قوا در منطقه به سود آن‌ها شده که چنین اظهارات خصمانه‌ای را علیه ایران مطرح می‌کنند.

آیا این اظهارات خصمانه پاسخ سیاست مدارا محور جمهوری اسلامی ایران در قبال همسایگان است و این تلقی برآن‌ها ایجاد شده که اکنون زمان تشدید فشار سیاسی بر تهران است.

روابط ایران با کشورهای خلیج فارس در سال‌های اخیر تحت تاثیر توافق پکن قرار داشته و ایران با ملاحظه ترمیم روابط آسیب دیده با عربستان در قبال ادعاها و موضع گیری‌های کشورهای شورای همکاری با خوشتن داری بیشتری عمل کرده است.

با این حال بنظر می‌رسد که کشورهای شورای همکاری این ملاحظات سیاسی در تهران را طور دیگری تفسیر می‌کنند و به دنبال جنگ با ایران هستند. به نظر می‌رسد که وزارت خارجه این بار باید فراتر از بیانیه روتین سخنگویی عمل نماید و اقدامات عملی همچون لغو برخی نشست‌های مشورتی سیاسی با کشورهای شورای همکاری اعمال نماید.  

درحالی که آمریکا و رژیم صهیونیستی بعد از جنگ دوساله به دنبال بازسازی هستند قصد دارند تا رهبران ماجراجویی کشورهای شیخ نشین را علیه ایران تحریک نماید و به مرور آن‌ها را به سوی تقابل با جمهوری اسلامی ایران سوق دهد.