کد خبر 660544

درگیری مرزی نیروهای طالبان و پاکستان

ساعت 24 - نیروهای مرزبانی حکومت طالبان و پاکستان شامگاه جمعه - ۱۴ آذر/۵ دسامبر - در گذرگاه مرزی اسپین بولدک - چمن باهم درگیر شدند. دوطرف یکدیگر را به شروع تیراندازی متهم می‌کنند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «متاسفانه امشب پاکستان بار دیگر در ولسوالی سپین‌ بولدکِ کندهار، حملاتی را به طرف افغانستان آغاز کرد که نیروهای امارت اسلامی نیز مجبور به واکنش شدند. »

یک مقام محلی حکومت طالبان در اسپین بولدک به بی‌بی‌سی گفت که طرف پاکستانی آتش‌بس را نقض کرد. علی احمد حقمل، یک سخنگوی محلی طالبان گفت که نیروهای پاکستانی ابتدا شروع به تیراندازی کردند و نیروهای حکومت طالبان مجبور به تیراندازی متقابل شدند.

طرف پاکستانی نیز ادعای مشابهی را مطرح می‌کند و سخنگوی نخست وزیر این کشور، حکومت طالبان را متهم کرده است که بدون دلیل درگیری را آغاز کرده بود. مشرف زیدی، سخنگوی شهباز شریف، در بیانیه‌ای در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «نیروهای طالبان افغانستان بدون دلیل در مرز چمن، آتش گشودند که نیروهای مسلح ما فورا و با قدرت به آن پاسخ دادند. »

او افزوده است: «پاکستان کاملا هوشیار و مصمم است از تمامیت ارضی و شهروندان خود محافظت کند. »تصاویری که از منطقه اسپین بولدک منتشر شده، نشان می‌دهد که مردم در حال فرار از مناطق نزدیک به محل درگیری هستند.

یک دکتر در بیمارستان چمن گفته است که در پی این تیراندازی‌ها، سه غیرنظامی به این درمانگاه منتقل شدند. او گفته است که وزیر صحت ایالت خیبر بلوچستان در تمامی بیمارستان‌های این ایالت وضعیت آماده‌باش اعلام کرده است.درگیری مرزی تازه، چند روز پس از نشست نمایندگان حکومت طالبان و پاکستان در عربستان سعودی صورت گرفته است.با آنکه مذاکرات دوطرف در ریاض پیشرفت خاصی نداشت، اما کابل و اسلام‌آباد اعلام کردند که به آتش‌بس همچنان پایبند می‌مانند.

دو دور مذاکرات قبلی نمایندگان پاکستان و حکومت طالبان در استانبول هم، که با میانجی‌گری ترکیه و قطر برگزار شده بود، بی‌نتیجه پایان یافته بود و هردوطرف دیگری را مسبب شکست گفت‌وگوها معرفی کردند.

بیش از ۵۰ روز است که رفت‌وآمد میان افغانستان و پاکستان متوقف شده و مسیرهای تجارتی دو کشور نیز عملا بسته است و تنها به پناهجویان افغان اجازه داده می‌شود که از پاکستان به کشورشان بازگردند. بسته ماندن گذرگاه‌های مرزی برای هر دو کشور خسارت‌های گسترده‌ای مالی به همراه داشته است.