به نقل از ایسنا و بر پایه گزارش‌های منتشرشده از سوی منابع صنعتی، شرکت بی‌ام‌دبلیو اخیرا در مذاکراتی با اتحادیه کارگری خود، بر سر برنامه‌ای برای حذف ۸ هزار فرصت شغلی (برابر با ۵ درصد از کل ۱۵۴ هزار نیروی کار این شرکت در سراسر جهان) به توافق رسیده است. بر این اساس، این خودروساز اعلام کرده است که از ماه اکتبر تا پایان سال آینده، درخواست‌های بازنشستگی داوطلبانه را از میان حدود ۴۰ هزار کارمند تمام‌وقت و رسمی‌اش در آلمان دریافت می‌کند. نکته مهم این است که این تعدیل نیروی اعلام‌شده، شامل کارگران شاغل در خطوط تولید کارخانه‌ها نمی‌شود.

پیش از این نیز فولکس‌واگن برای مهار هزینه‌ها، طرحی را ارائه داده بود که در چارچوب آن، حذف حداکثر ۱۰۰ هزار شغل، تعطیلی چهار کارخانه در آلمان و همچنین کاهش تولید سالانه از ۱۰ میلیون دستگاه به ۹ میلیون دستگاه خودرو پیش‌بینی شده بود. با این حال، به دلیل مخالفت اتحادیه کارگری، امکان رسیدن به جمع‌بندی نهایی در هیئت نظارت فراهم نشد. در همین راستا، مرسدس بنز، آئودی و پورشه نیز برنامه‌هایی برای تعدیل نیرو را مطرح کرده‌اند.

سودآوری خودروسازان آلمانی در دوره اخیر افت قابل توجهی را تجربه کرده است. طبق گزارش عملکرد نیمه نخست سال بی‌ام‌دبلیو که ۳۰ ژوئیه (هشتم مرداد) منتشر شد، سود این شرکت پیش از کسر مالیات به ۴٫۰۴۵ میلیارد یورو رسید؛ رقمی که نسبت به سود ۵٫۷۲۷ میلیارد یورویی در مدت مشابه سال قبل، ۲۹.۴ درصد کاهش را نشان می‌دهد. حاشیه سود عملیاتی نیز از ۶٫۲ درصد به ۳٫۶ درصد تنزل پیدا کرد. بی‌ام‌دبلیو در حالی که هزینه‌های تحقیق و توسعه را ۷٫۶ درصد و هزینه‌های فروش و اداری را ۶٫۱ درصد کاهش داده بود، نتوانست سطح سودآوری پیشین خود را حفظ کند. در همین شرایط، حاشیه سود عملیاتی فولکس‌واگن در حدود ۳٫۳ درصد برآورد می‌شود.

تغییر چهره بازار مورد اعتماد خودروسازان آلمانی

فروش بی‌ام‌دبلیو در چین در نیمه نخست سال جاری ۲۰.۴ درصد افت کرد و به ۲۶۱ هزار و ۷۷۳ دستگاه رسید؛ اما این روند در سه ماهه دوم تغییر مسیر داد و افت یادشده به ۳۰.۲ درصد افزایش یافت. این در حالی است که فروش این شرکت در اروپا و آمریکا در بازه زمانی مشابه، به ترتیب ۵.۴ درصد و سه درصد رشد را ثبت کرد. بی‌ام‌دبلیو درباره این وضعیت، عواملی مانند کاهش یارانه‌های دولتی برای خودروهای انرژی نو و همچنین ضعف تقاضای مصرف‌کنندگان را مطرح کرد. این شرکت همچنین توضیح داد که کاهش فروش در چین، دستاوردهای مثبت در دیگر بازارها را پوشش نداده و در نتیجه، اثر منفی آن بر عملکرد کلی شرکت باقی مانده است.

امروزه خودروهای چینی دیگر صرفا رقیب جدی در حاشیه بازار نیستند و وارد قلمرو خودروسازان آلمانی شده‌اند. بر اساس گزارش انجمن تولیدکنندگان خودرو اروپا (ACEA)، فروش خودروهای جدید در اروپا در نیمه نخست سال با رشد ۶.۱ درصدی روبه‌رو شد و به هفت میلیون و ۲۳۲ هزار و ۶۶ دستگاه رسید؛ در این میان، برندهای چینی بیشترین میزان رشد را به خود اختصاص دادند.

گزارش سئول اکونومیک دیلی نیز از رشد قابل توجه بی‌وای‌دی خبر می‌دهد؛ فروش این شرکت با افزایش ۱۴۵.۵ درصدی، به ۱۷۴ هزار و ۱۴۴ دستگاه رسید و سهم آن از بازار از یک درصد به ۲.۴ درصد ارتقا یافت. همزمان، شرکت چری اتومبیل موفق شد ۱۵۵ هزار و ۸۰۰ دستگاه خودرو بفروشد که رشد ۳۰۵.۸ درصدی را نشان می‌دهد. با در نظر گرفتن شرکت‌های جیلی و سایک، سهم برندهای بزرگ چینی از بازار اروپا از ۶.۸ درصد به ۱۰.۲ درصد افزایش پیدا کرد.

انتهای پیام