طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ابراهیم عزیزی، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، در جریان یک نشست خبری با نمایندگان رسانه‌ها در شیراز، به سوالات مطرح‌شده پاسخ داده و اولویت‌های کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی را تشریح کرد. وی بیان داشت: کمیسیون امنیت ملی به همراه وزارت امور خارجه باید به دقت سه موضوع کلیدی را رصد کرده و در مورد آن‌ها اقداماتی را اجرایی نمایند.

بر اساس روایت خانه ملت، در ادامه بخشی از سخنان ابراهیم عزیزی را مرور می‌کنیم:

* آمریکایی‌ها حتی نتوانسته‌اند امنیت خود را تامین کنند و در حال حاضر بسیاری از پایگاه‌های آن‌ها دیگر قابلیت‌های گذشته را ندارند و خودشان نیز درباره نقل و انتقال نیروها و تجهیزاتشان به بحث پرداخته‌اند.

* اگر کشورهای منطقه این نتیجه را گرفته‌اند که نمی‌توانند بر اساس آمریکا بر امنیت خود و منطقه تکیه کنند، باید از دوباره‌کاری در محاسبات خود اجتناب کنند؛ زیرا هر اشتباه محاسباتی می‌تواند برای آن‌ها هزینه‌بر باشد.

* پیش از شروع جنگ، آمریکایی‌ها تعداد زیادی ناو هواپیمابر، ناو بالگردبر، و تجهیزات مدرن را در منطقه مستقر کرده بودند.

* اگر امروز حتی یک مورد از حضور گذشته آمریکا را در خلیج فارس مشاهده کردید، لطفاً بفرمایید. بخش عمده‌ای از تجهیزات آمریکایی اکنون در اقیانوس هند و انتهای دریای عمان مستقر شده‌اند و فاصله خود را از جمهوری اسلامی ایران افزایش داده‌اند.

* آمریکایی‌هایی که پیش از این در پایگاه پنجم خود در بحرین، امارات، عربستان و عمان فعال بودند و به‌طور روزمره در خلیج فارس حضور داشتند، امروزه دیگر از آن فعالیت‌های قبلی خود محروم شده‌اند.

* یکی از قوانین پیشرفته‌ای که به زودی قانون خواهد شد، مربوط به اعمال حاکمیت تمام‌عیار ایران بر تنگه هرمز است. بر اساس این رویکرد، هیچ کشتی متخاصمی بدون مجوز ایران اجازه ورود به خلیج فارس را نخواهد داشت.

* این قانون هم شامل شناورهای مسلح، شناورهای سطحی و زیرسطحی، و همچنین کشتی‌های تجاری کشورهای متخاصم علیه جمهوری اسلامی ایران می‌شود.

* کشورهایی که منابع ایران را بلوکه کرده‌اند یا در تحریم‌های علیه کشور نقش داشته‌اند، باید درک کنند که این حالت نتیجه مقاومت‌ها و تلاش‌های ملت ایران است.

* از فردای شروع جنگ، جلسات کمیسیون امنیت ملی را در شورای امنیت کشور برگزار کردیم. شرایط به‌گونه‌ای بود که حتی در حین برگزاری جلسات، صدای عبور موشک‌های کروز از بالای جلسه شنیده می‌شد، اما فعالیت‌های مجلس هیچ‌گاه متوقف نشد.

* اگر دشمن اقدامی سنگین انجام دهد و حادثه‌ای برای مجلس پیش بیاید، کشور با یک بحران جدی مواجه خواهد شد. لذا تصمیم بر این شد که با ادامه فعالیت‌های مجلس، ملاحظات امنیتی نیز لحاظ شود تا دشمن نتواند از شرایط موجود سوءاستفاده کند.

* فعالیت‌های مجلس، کمیسیون‌ها و نمایندگان تا حد امکان ادامه داشت و هر فرد در هر مکانی که می‌توانست، وظایف خود را پیگیری می‌کرد.

* دفاع به معنای انفعال نیست و وقتی که دشمن عملیات خود را آغاز کرد، جمهوری اسلامی ایران در عرض کوتاه‌ترین زمان واکنش‌های قاطع و مؤثری نشان داد.

* در زمینه گروه‌های تجزیه‌طلب و احزاب مستأصل نظیر کومله، دموکرات و پژاک نیز اجازه هیچ تحرکی داده نشد و پیش از آنکه اقدام خاصی انجام دهند، با آن‌ها برخورد صورت گرفت.

* وضعیت پرونده هسته‌ای به‌طور مشخص در قانون اقدام استراتژیک تعیین شده و مسئولان کشور نیز موظف به عمل بر اساس این قانون هستند.

* ما هیچ‌گاه اجازه نخواهیم داد که دستاوردهای عظیم ملت ایران در حوزه هسته‌ای دچار خدشه شود و این امر به‌دقت و حساسیت دنبال خواهد شد.

جمهوری اسلامی ایران به آسانی وارد مذاکرات هسته‌ای نخواهد شد و بررسی این موضوع مشروط به اجرای کامل تعهدات طرف مقابل خواهد بود.

* کلیات طرح به رأی گذاشته شد و با اجماع اعضای کمیسیون امنیت ملی، بدون حتی یک رأی مخالف، تصویب شد.

* روز گذشته نیز قسمتی از این طرح با حضور اعضای کمیسیون مورد بحث و تصویب قرار گرفت و هدف ما این است که با رعایت دو اصل «دقت و سرعت»، هرچه زودتر قانون مورد نظر تهیه و برای بررسی به صحن مجلس ارائه شود.

* از هفته آتی، طرح مقابله با نفوذ نیز در مجلس و صحن علنی مطرح خواهد شد. نفوذ یکی از مسائل حیاتی است که کشور باید توجه ویژه‌ای به آن داشته باشد و ما تلاش می‌کنیم که طرح مقابله با نفوذ همزمان با طرح تنگه هرمز پیش برود تا هر دو قانون در مقابله با ناامنی‌ها و تهدیدات احتمالی به کار گرفته شوند.

* لایحه مربوط به کنوانسیون خزر در دولت مورد بررسی قرار گرفته و طبق اعلام دولت، به مجلس ارسال شده، اما هنوز این لایحه به کمیسیون مربوطه ارجاع نشده است.

۲۹۲۲۱