به نقل از ایلنا، یک مسئول در ناتو امروز- چهارشنبه- نسبت به گزارشی ادعایی از روزنامه «فایننشال تایمز» در مورد احتمال حمله ایران به اهداف نظامی آمریکا در اروپا واکنش نشان داد و اظهار داشت: «ما آماده‌ایم تا با هر تهدیدی مقابله کنیم و همیشه اقدامات لازم برای دفاع از کلیه کشورهای عضو ناتو را انجام خواهیم داد.»

وی همچنین به قابلیت‌های پدافند هوایی ناتو اشاره کرد و گفت: «همان‌طور که در سال جاری مشاهده شد، پدافند هوایی ناتو موفق به رهگیری موشک‌های بالستیکی شلیک‌شده از ایران به سوی ترکیه در چهار مورد مختلف شد. سیستم بازدارندگی و دفاع ناتو همچنان قدرتمند و کارآمد باقی مانده است.»

روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی ادعا کرده بود که ایران در صورت شدت گرفتن جنگ تحت رهبری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به دنبال بررسی امکان حمله به اهداف نظامی این کشور در اروپا است.

این روزنامه به استناد به منابعی که خود را به ساختار حاکمیتی ایران نزدیک معرفی کرده‌اند، ادعا کرده که نیروهای ایرانی در حال ارزیابی توانایی هدف قرار دادن مواضع آمریکا در کشورهای جنوب‌شرقی اروپا، از جمله بلغارستان هستند. لازم به ذکر است که بلغارستان ماه گذشته با استفاده از پایگاه هوایی «بیزمر» برای سوخت‌رسانی به هواپیماهای آمریکایی موافقت کرده بود.

یک منبع دیگر نیز گفته است که قبرس به عنوان یکی از اهداف احتمالی در نظر گرفته شده است؛ کشوری که در ماه مارس یک پایگاه هوایی انگلیس در آن هدف حمله پهپادی قرار گرفته بود.

این منابع همچنین به‌طور خاص به بررسی ظرفیت‌های ایرانی برای هدف قرار دادن کابل‌های فیبر نوری زیر دریا در منطقه تنگه هرمز در صورت افزایش تنش پرداخته‌اند.

با این وجود، ادعاهای مطرح‌شده تاکنون از سوی مقام‌های رسمی ایران تأیید نشده‌اند و واکنش ناتو نیز تنها به گزارش‌هایی که درباره گزینه‌های احتمالی ایران منتشر شده بود، مربوط می‌شود.

انتهای پیام/