امید قیامی صبح امروز در آستانه برگزاری جشنواره خیرین مدرسه‌ساز در اردبیل در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این خیر مدرسه‌ساز که پیش از این چندین واحد آموزشی را در زادگاهش احداث کرده و تحویل داده است قرار است در هفدهمین جشنواره خیرین مدرسه‌ساز که پنج‌شنبه این هفته در اردبیل برگزار می‌شود حضور پیدا کند.

وی افزود: مالک جعفرزاده خیر نام آشنایی که به نام و یاد اسرای کربلا مدرسه می‌سازد از علی دایی دعوت کرده تا در صورتی که مشکل و گرفتاری شخصی نداشته باشد علی دایی خود به عنوان خیر مدرسه‌ساز استان در این جشنواره حضور پیدا کند.

مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان اردبیل از امر مدرسه‌سازی در نگاه توسعه آموزشی و پرورشی را بسیار مهم و ارزشمند یاد کرد و گفت: در سایه برگزاری جشنواره‌های خیر مدرسه‌ساز عدالت آموزشی برقرار شده و ما به راحتی می‌توانیم در جایگاه مناسب در این زمینه قرار گیریم.

قیامی یاد و خاطره مرحوم حسنعلی علیپور را که تمام دارایی و اموال خود را در راه مدرسه‌سازی تقدیم کرد گرامی داشت و تصریح کرد: استان اردبیل جزو استان‌های پیشتاز در امر مدرسه‌سازی با مشارکت مردم و خیرین است که تاکنون ۱۶ جشنواره برگزار شده و هفدهمین جشنواره نیز در جای جای استان در حال برگزاری است.

این مسئول اهداف این کار ارزشمند را اشاعه فرهنگ مشارکت عمومی و عمل به سیره اهل بیت و مکتب اسلام مبنی بر انجام کار مطلوب و باقیات‌الصالحات، انفاق و کار نیک و خیر توصیف کرد و ادامه داد: قطعا باید جایگاه خیرین به عنوان افراد پیشرو در توسعه برنامه‌های آموزشی و ارتقای جایگاه نظام تعلیم و تربیت تبیین شده و معرفی شود.

مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان اردبیل از مدرسه‌سازی به عنوان حسنه بزرگ و صدقه جاریه یاد کرد و افزود: ما باید با همکاری عموم مردم و یاری خیرین در دستگیری دولت در امر توسعه فضاهای آموزشی و پرورشی تلاش کنیم تا فرهنگ شایسته از خودگذشتگی، ایثار و سخاوت در جامعه توسعه پیدا کند.

قیامی بیان کرد: انسانی آزاده همچون مرحوم علیپور سعی کرده تا با بخشیدن اموال خود کاری ماندگار انجام دهد که قطعا بزرگترین لذت این امر نیک و بخشش در راه ارزش‌های الهی دارای اجر و ثواب اخروی و دنیوی است.

وی به کمبود فضاهای آموزشی به عنوان یک دغدغه اساسی در نظام تعلیم و تربیت اشاره کرد و یادآور شد: ما در ساختگاه مادی آموزش و پرورش که همان فضاهای آموزشی است به شدت با کمبود و کسری روبه‌رو هستیم که قطعا همت دولت و مجلس و خیرین مدرسه‌ساز می‌توان بخش عظیمی از مشکلات و نارسایی‌ها را برطرف کند.

مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان اردبیل ضرورت حرکت به سمت ایجاد فضای ایده‌آل، تاسیس ساختمان‌های آموزشی، رفاهی و فرهنگی را به عنوان یک رویکرد حقیقی یادآور شد و گفت: باید در اشاعه این فرهنگ به عنوان یک سنت حسنه جدیت داشته باشیم.

قیامی ادامه داد: برای اولین بار در استان تصمیم گرفتیم تا جشنواره خیرین مدرسه‌ساز جامعه عشایری را برگزار کنیم تا عشایر غیور، سلحشور و توانمند و نیکوکار بتوانند در این عرصه توانشان را به نمایش بگذارند.

این مسئول به برگزاری ۱۴ جشنواره در مناطق و نواحی مختلف استان در یک ماه اخیر به عنوان جشنواره خیرین مدرسه‌ساز اشاره کرد و یادآور شد: جشنواره مرکز استان ۳۱ اردیبهشت ماه در مجتمع فدک اردبیل برگزار خواهد شد.

مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان اردبیل به برگزاری سه جشنواره بانوان خیر مدرسه‌ساز نیز اشاره کرد و افزود: کل تعهداتی که در این ۱۷ جشنواره انجام شده است در حدود ۱۷۲ میلیارد تومان است.

قیامی عنوان کرد: از بدو پیروزی انقلاب تاکنون با همت خیرین ۳۳۲ پروژه در قالب هزار و ۳۲۱ کلاس درس احداث شده است.

وی احداث دو باب واحد شبانه‌روزی، شش باب نمازخانه، دو باب کتابخانه و دو باب کارگاه و آزمایشگاه را از دیگر همت خیرین در اشاعه فرهنگ خیرخواهی یاد کرد و گفت: ۳۲ پروژه خیرساز نیز در استان در قالب ۱۵۳ کلاس درس در حال اجرا است.

مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان اردبیل به بالاترین سهم مشارکت مردم در تکمیل پروژه‌های مدرسه‌سازی اشاره کرد و ادامه داد: تاکنون ۱۱۰ پروژه تحویل آموزش و پرورش شده که در قالب ۴۷۶ کلاس درس بوده است که در مرکز استان این واگذاری‌ها انجام شده که رتبه اول تکمیل و تحویل مدارس خیرساز را دارد.

قیامی یادآور شد: شهرستان گرمی در رتبه دوم با ۵۲ پروژه در قالب ۱۷۷ کلاس احداثی قرار دارد و رتبه سوم متعلق به شهرستان مشگین‌شهر است که خیرین ۴۶ پروژه با ۲۰۸ کلاس درس در این شهرستان احداث و تحویل آموزش و پرورش داده‌اند.

این مسئول پروژه‌های خیری در حال اجرا در اردبیل را ۱۵ پروژه در قالب ۶۶ کلاس درس اعلام کرد و گفت: در گرمی چهار پروژه در قالب ۱۷ کلاس درس و پارس‌آباد ۴ پروژه در قالب ۱۴ کلاس درس در حال اجرا است.

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان اردبیل در پایان سخنان خود بیان کرد: ۱۶ باب پروژه خیری در سال ۹۳ کلنگ‌‌زنی شده به طوری که در همین سال گذشته ۱۴ پروژه خیرساز افتتاح شده است.