مارک کارنی، نخست‌وزیر کانادا، واشنگتن را متهم کرد که در آخرین لحظات مذاکرات، تغییراتی «ناعادلانه» و از نظر اقتصادی ناموجه در شرایط توافق ایجاد کرده است. به گفته او، این تغییرات باعث شد دو طرف نتوانند به توافق نهایی برسند و کانادا مذاکرات تجاری با آمریکا را متوقف کند.

در پی شکست مذاکرات، آمریکا تعرفه ۵۰ درصدی خود را بر حدود ۲۰ تا ۲۸ میلیارد دلار از کالاهای کانادایی اعمال کرد. این تعرفه‌ها بخش محدودی از صادرات کانادا به آمریکا را هدف قرار می‌دهد، اما به دلیل اهمیت تجارت میان دو کشور، می‌تواند تنش اقتصادی میان دو متحد نزدیک آمریکای شمالی را تشدید کند.

کارنی اعلام کرده است که کانادا نیز «دلار به دلار» به اقدامات آمریکا پاسخ خواهد داد. دولت کانادا همچنین از برنامه‌هایی برای حمایت بیشتر از شرکت‌ها و کارگران داخلی خبر داده است.

این در حالی است که مذاکرات در روزهای گذشته امیدوارکننده به نظر می‌رسید و دو طرف درباره کاهش برخی تعرفه‌ها و رسیدن به توافق تجاری جدید گفت‌وگو می‌کردند. اما اختلاف بر سر شرایط نهایی و تغییرات مطرح‌شده از سوی واشنگتن در آخرین لحظات، مذاکرات را به بن‌بست کشاند.

اکنون با تعلیق مذاکرات، آینده روابط تجاری آمریکا و کانادا با ابهام بیشتری روبه‌رو شده است و تشدید جنگ تعرفه‌ای می‌تواند بر قیمت‌ها، شرکت‌ها و اشتغال در هر دو کشور تأثیر بگذارد.

منبع : گاردین