بر اساس گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، محمدجعفر قائم‌پناه روز دوشنبه دوم شهریورماه، به بررسی فرآیند ساخت تصفیه‌خانه فاضلاب در شهرک‌های پردیسان، مسکن مهر و نهضت ملی مسکن در قم پرداخت. این تصفیه‌خانه با ظرفیت تصفیه ۵۵ هزار مترمکعب فاضلاب در روز در حال ساخت بوده و پس از افتتاح، تقریباً ۴۲ هزار و ۵۰۰ نفر از امکانات آن بهره‌برداری خواهند کرد.

عملیات اجرایی این پروژه از سال ۱۴۰۴ آغاز گردیده و در حال حاضر پیشرفت کلی پروژه ۶۷ درصد گزارش شده است. همچنین، پیشرفت فیزیکی بخش سیویل تصفیه‌خانه نیز ۴۱ درصد ارزیابی شده است. این طرح تحت نظارت شرکت آب و فاضلاب استان قم در حال پیگیری است.

از جمله اهداف اجرای این پروژه می‌توان به افزایش جمعیت تحت پوشش خدمات تصفیه فاضلاب از ۵۰۰ هزار نفر در شرایط کنونی به ۹۲۵ هزار نفر اشاره کرد؛ همچنین ارائه خدمات بهداشتی مرتبط با دفع فاضلاب در سایت‌های مسکن مهر و نهضت ملی مسکن نیز از دیگر اهداف مهم این پروژه است که با توجه به نفوذپذیری پایین خاک در منطقه، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

برای اتمام عملیات اجرایی و تأمین و نصب تجهیزات لازم برای راه‌اندازی این تصفیه‌خانه، چهار هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است. از این مجموع، یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب شده و تاکنون ۵۲۰ میلیارد تومان از سوی سازمان برنامه و بودجه تخصیص یافته است.

علاوه بر این، ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از محل تعهد ماده ۵۶ برای این طرح پیش‌بینی شده که مراحل اداری آن تکمیل و در حال حاضر در مرحله دریافت تسهیلات از بانک صادرات قرار دارد.