بر اساس گزارش ایسنا، این افزایش فشارها پس از حمله گسترده آمریکایی-صهیونیستی به ایران در ماه فوریه به وقوع پیوسته است که در پی آن، بستر کشتیرانی تجاری در تنگه هرمز به طور قابل توجهی مسدود گردید؛ مسیری حیاتی که پیش‌تر حدود یک‌پنجم از منابع انرژی جهانی را تأمین می‌کرد، اما اکنون با تکرار تجاوزات نیروهای نظامی ایالات متحده، ترانزیت دریایی در این مسیر متوقف شده است.

به گزارش روزنامه فایننشال تایمز، جهش قیمت‌های انرژی ناشی از این مناقشه، بر آمریکا پیش از برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای نوامبر که کنترل کنگره را تحت تأثیر قرار خواهد داد، اثر می‌گذارد.

کشاورزان در راستای کمربند زنجیره‌ای ذرت ایالات متحده، از زمان آغاز عملیات نظامی علیه ایران در فوریه گذشته، به شدت تحت تأثیر افزایش قیمت سوخت دیزل و کودهای کشاورزی قرار گرفته‌اند. جان هانسن، رئیس اتحادیه کشاورزان ایالت نبراسکا، این رکود را بدترین وضعیت برای این بخش از دهه 1980 معرفی کرد.

مت بیلی، کشاورز ذرت و سویا در نبراسکا نیز گفت: «قیمت نهاده‌ها به طرز قابل توجهی افزایش یافته است. کود حاوی فسفر که برای کشت مورد استفاده قرار می‌گیرد، اکنون بالای 900 دلار برای هر تن هزینه دارد، در حالی که یک دهه پیش تقریبا 470 دلار قیمت داشت.»

قیمت گازوئیل نیز در پی اختلالات بازار انرژی و کاهش چشمگیر ترافیک از طریق تنگه هرمز به دلیل تحریکات آمریکا، افزایش یافته است. به نقل از داده‌های اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده، میانگین قیمت در سطح کشور از 381 دلار در هر گالن پیش از شروع جنگ علیه ایران به حدود 545 دلار رسیده است.

رئیس پیشین انجمن ملی پرورش‌دهندگان ذرت نیز به فایننشال تایمز اعلام کرد: «این جنگ علیه ایران برای ما به‌عنوان کشاورزان، موجی از عدم قطعیت به وجود آورده است. پیش‌بینی می‌شود که کشاورزان طی دو سال آینده هیچ‌گونه سودی نتوانند به دست آورند.»

این وضعیت شوکی پس از سال‌ها دشواری برای محصولات اصلی کشاورزی ایالات متحده را رقم زده است. اقتصاددانان فدراسیون دفتر کشاورزی آمریکا برآورد می‌کنند که پرورش‌دهندگان 9 نوع محصول اصلی در سال 2026، بدون کمک‌های فدرال، حدود 31 میلیارد دلار ضرر خواهند کرد و این زیان در سال آینده به 32 میلیارد دلار خواهد رسید.

کشاورزان آمریکایی همچنین اختلافات تجاری واشنگتن را عاملی برای کاهش تقاضای خارجی، به خصوص برای سویای آمریکایی در چین ذکر کرده‌اند. دولت ترامپ در ماه ژوئن پس از پرداخت‌های چند میلیارد دلاری پیشین، از کنگره درخواست 11 میلیارد دلار کمک دیگر برای این بخش را مطرح کرد.

خشکسالی و شرایط جوی غیرمعمول، فشارهایی را تشدید کرده و به محصولات کشاورزی در مناطقی از کمربند تولید ذرت، از جمله نبراسکا آسیب رسانده است.

انتهای پیام