شهلا عموری در مصاحبه‌ای با خبرنگار مهر خاطرنشان کرد: رئیس کل بانک مرکزی در روز پنجشنبه به خوزستان سفر کرده و در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان شرکت می‌کند. در این نشست، وی با اعضای شورای بخش خصوصی، کارآفرینان و مدیران سازمان‌های دولتی که به حوزه‌های اقتصادی، بانکی و ارزی مرتبط هستند، دیدار و گفتگو خواهد کرد.

او توضیح داد که این نشست فرصت مناسبی برای طرح مستقیم مسائل پیش روی بخش خصوصی خوزستان به شمار می‌رود و افزود: نگرانی‌های کارآفرینان در خصوص انجام تعهدات ارزی صادرات، تأمین و تخصیص ارز برای واردات، سهمیه‌های ارزی، فرآیندهای تجارت خارجی، دستور خرید و روش‌های تأمین ارز از جمله مباحث مهمی هستند که در این جلسه بررسی خواهند شد.

عموری همچنین افزود: موضوعات مرتبط با توازن منابع و مصارف در شبکه بانکی استان و نیاز به افزایش سهم خوزستان از تسهیلات مالی نیز از الزاماتی است که بخش خصوصی به‌صورت جدی مطرح کرده است.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان تأکید کرد که بخشی از منابع بانکی استان باید طبق ظرفیت‌های تولیدی، صنعتی، کشاورزی، بازرگانی و صادراتی خوزستان به بنگاه‌های اقتصادی این استان تخصیص یابد.

عموری اشاره کرد که ایجاد و تقویت شعب ارزی در مرزهای تجاری خوزستان، تسهیل مبادلات مالی و ارزی با کشورهای همسایه، رفع موانع مربوط به نقل و انتقال ارز، تجدید نظر در ارزش‌گذاری کالاهای صادراتی و وارداتی و کاهش مدت و هزینه‌های فرآیندهای تجاری، از دیگر مباحثی است که فعالان اقتصادی استان در دیدار با رئیس کل بانک مرکزی پیگیری خواهند کرد.

او ادامه داد: خوزستان به خاطر داشتن مرزهای زمینی و آبی، بنادر و ظرفیت‌های صنعتی و پتروشیمی، همچنین تولیدات کشاورزی و روابط تجاری با عراق، نقش قابل توجهی در صادرات غیرنفتی کشور ایفا می‌کند؛ بنابراین لازم است که سیاست‌های ارزی به‌گونه‌ای تنظیم گردد که مانع فعالیت صادرکنندگان و واردکنندگان نگردد و امکان برنامه‌ریزی برای تولید و تجارت را فراهم سازد.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان بر شرایط خاص اقتصادی کشور تأکید کرده و گفت: در دوره پس از جنگ تحمیلی اخیر، احساس نیاز به بازنگری در برخی رویه‌های بانکی و ارزی از همیشه بیشتر شده است. بخش خصوصی برای حفظ تولید، تداوم صادرات، تأمین مواد اولیه و اجرایی کردن تعهدات خود، به مقررات شفاف، رویه‌های پایدار و تصمیمات قابل پیاده‌سازی نیازمند است.

عموری بیان کرد: تأخیر در اتخاذ تصمیمات مربوط به تخصیص و تأمین ارز، محدودیت‌ها در ثبت سفارش، ابهام در سهمیه‌های ارزی و چالش‌های مرتبط با رفع تعهد ارزی، توان بروز برنامه‌ریزی بنگاه‌ها را کاهش داده است؛ از این رو انتظار می‌رود در این نشست، راهکارهای عملی و با زمان‌بندی مشخص برای حل مشکلات فعالان اقتصادی خوزستان مطرح شود.

او همچنین به‌تازگی اشاره کرده که فعالان بخش خصوصی در سطح کشور، از توقف یا طولانی شدن ثبت سفارش و تخصیص ارز، محدودیت‌های تأمین ارز و افزایش هزینه‌های واردات و لجستیک به‌عنوان موانع اصلی تجارت نام برده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: بخش خصوصی خوزستان در این نشست به‌تنها طرح مسائل اکتفا نخواهد کرد بلکه پیشنهادهای مشخصی برای تسهیل رفع تعهد ارزی، افزایش اختیارات شعب بانکی استان، تقویت خدمات ارزی در مرزها، اصلاح رویه‌های ارزش‌گذاری کالا و بهبود دسترسی تولیدکنندگان به سرمایه در گردش ارائه خواهد داد.

عموری اضافه کرد: امیدواریم که حضور رئیس کل بانک مرکزی در خوزستان به اتخاذ تصمیماتی منجر شود که آثار آن در کوتاه‌مدت در فرآیند تأمین مالی، تجارت خارجی و فعالیت روزمره تولیدکنندگان و صادرکنندگان استان به وضوح دیده شود.