بر اساس گزارش "ورزش سه" و به نقل از ایسنا، فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان در برنامه «سامر اینترویو» که از شبکه خبری ای‌آردی پخش شد، تاکید کرد: در آلمان نمی‌توان با پرداخت یارانه‌ای قیمت ۱۰۰ دلار برای نفت را جبران کرد. سیاست ما باید به میزان کافی شفاف باشد تا این واقعیت را به مردم بگوید و نمی‌توانیم این مساله را نادیده بگیریم.

مرتس در ادامه افزود: اقداماتی که می‌توانیم انجام دهیم، این است که تمامی کوشش خود را به همراه شرکای اروپایی‌مان به کار بگیریم تا به پایان جنگ کمک کنیم و اطمینان حاصل کنیم که تنگه هرمز مجدداً به روی تجارت باز شود.

وی همچنین تاکید کرد: بازگشایی تنگه هرمز به معنای کاهش فوری قیمت‌ها در بازارهای انرژی، از جمله در آلمان، خواهد بود.

همچنین کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در برنامه ویژه هفته وحدت به بررسی وضعیت کنونی تنگه هرمز پرداخت و بیان کرد: ایران به هیچ‌گونه شتابی برای بازگشایی تنگه هرمز ندارد و به اقدامات دفاعی و مقابله با تهدیدات خود ادامه خواهد داد.

در بخش دیگری از این مصاحبه، صدراعظم آلمان با اشاره به کاهش محبوبیت خود، که در نظرسنجی‌های مختلف مشهود است، اعلام کرد: من باید تصمیماتی را اتخاذ کنم که باید سال‌ها پیش اگر نگوییم دهه‌ها پیش انجام می‌شد. کافی است به سیستم‌های تامین اجتماعی‌مان نگاهی بیندازید. به عنوان نمونه، سیستم بازنشستگی با توجه به تغییرات جمعیتی دیگر به شکل فعلی قابل ادامه نیست.

وی افزود: هر کسی که از یک کشور خواستار تغییر باشد، به طور طبیعی در ابتدا از محبوبیت کمتری برخوردار خواهد بود. با این حال، من به نظرسنجی‌ها توجه می‌کنم، اما این نتایج هیچ‌گاه معیار اصلی برای قضاوت در مورد سیاست‌های من نخواهند بود.