طبق گزارش ایسنا، کارشناسان اقتصادی که پیش از انتشار این تحلیل مورد بررسی قرار گرفته بودند، پیش‌بینی‌هایی برای رشد سالانه حدود ۲.۹ درصد داشتند؛ در حالی که رشد واقعی اقتصاد در سه‌ماه نخست سال فقط ۲.۵ درصد بوده است.

موسسه آمار ترکیه (ترک‌استات) اطلاع داد که تولید ناخالص داخلی این کشور در سه‌ماه دوم سال به میزان ۱.۱ درصد به‌صورت فصلی افزایش یافته که نسبت به ۰.۱ درصد پیشین نشان‌دهنده بهبود قابل توجهی است.

این کاهش در نرخ رشد عمدتاً به دلیل مشکلات جدی در تجارت خارجی ایجاد شده است، چرا که جنگ تحمیلی علیه ایران زنجیره‌های تأمین را دچار اختلال کرده و هزینه‌های حمل‌ونقل، بیمه و تحویل را به میزان زیادی افزایش داده است. در نتیجه، صادرات کالاها و خدمات در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته، با کاهشی ۳.۴ درصدی مواجه شد، در حالی که واردات نیز به میزان ۶.۴ درصد کاهش پیدا کرد.

از سوی دیگر، در بخش اقتصادی داخلی، هزینه‌های مصرف نهایی خانوار به صورت سالانه ۳.۵ درصد افزایش یافته، در حالی که مصرف دولتی با افت ۱.۸ درصدی روبرو شده است. همچنین، تشکیل سرمایه ثابت ناخالص که به‌عنوان معیاری برای سرمایه‌گذاری در نظر گرفته می‌شود، در مقایسه با سال قبل ۰.۶ درصد رشد را نشان می‌دهد.

براساس گزارشی از پایگاه خبری ترکیه تودی، در بین فعال‌ترین بخش‌های اقتصادی، شاخه کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری که ۱۳.۳ درصد افزایش ارزش افزوده را در دوره آوریل تا ژوئن تجربه کردند، قوی‌ترین رشد سالانه را به ثبت رسانده‌اند. برعکس، صنعت ساخت و ساز تنها بخشی بود که با افت ۱.۹ درصدی نسبت به سال گذشته مواجه شد.

با این حال، بخش صنعت پس از یک کاهش ۰.۵ درصدی در سه‌ماه گذشته، دوباره به رونق بازگشت و ۲.۴ درصد نسبت به سال قبل رشد کرد. علیرغم کاهش ۱.۳ درصدی گذشته، بخش تولید نیز مجدداً اوج گرفت و ۲.۴ درصد گسترش پیدا کرد.

انتهای پیام