بر اساس گزارش ایلنا و به نقل از تاس، «رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در اظهاراتی اعلام کرد که آتش‌بس موقت در نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه به منظور فراهم آوردن شرایط لازم برای تعمیرات خطوط برق برقرار شده است.

در این اظهارات چنین آمده است: «این آتش‌بس موقتی با وساطت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به وجود آمده است تا تعمیرات ضروری خطوط برق که برای بازگرداندن شبکه برق به نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه بعد از مدت طولانی قطع برق الزامی است، انجام شود.»

در این سند تأکید شده است: «به دلیل عملیات نظامی در بخش شمالی رودخانه دنیپر، این نیروگاه در تاریخ ۲۰ آگوست ارتباط خود را با تنها خط باقی‌مانده برق - که با ولتاژ ۳۳۰ کیلوولت کار می‌کند - از دست داده است. از آن زمان، نیروگاه برای خنک‌سازی شش راکتور و مخازن سوخت مصرف‌شده به استفاده از ژنراتورهای دیزلی اضطراری متکی بوده است. در حال حاضر، این نیروگاه با کمبود سوخت دیزل نیز روبروست و در صورت عدم برقراری دوباره برق یا عدم انتقال ذخایر سوخت بیشتر به این تأسیسات که در منطقه‌ای با فعالیت‌های نظامی فعال قرار دارد، احتمال خاموشی آن در چند روز پیش رو وجود دارد.