رضا مومنی در روز دوشنبه ۱۶ شهریور در مراسم افتتاح نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی شهدای پاکدشت، با یادآوری یاد و خاطره شهدای گرانقدر این سرزمین، بیان کرد: نیروگاه سیکل ترکیبی شهدای پاکدشت با تولید برق به میزان ۱۸۶۸ مگاوات، یکی از مهمترین مراکز تأمین برق کشور به شمار می‌آید و تقریباً ۴۰ درصد از نیاز برق استان تهران را فراهم می‌کند. این امر باعث می‌شود تا در زمان‌های بحرانی، این نیروگاه نقش اثرگذاری در برقرار نگه‌داشتن شبکه برق داشته باشد.

وی در ادامه به موقعیت نیروگاه در روزهای جنگ اشاره کرد و گفت: در ساعات ابتدایی شروع بحران، کاملاً مشخص بود که زیرساخت‌های کلیدی مانند نیروگاه‌ها در خطر هستند و با توجه به نزدیکی نیروگاه شهدای پاکدشت به مناطق حساس، تدابیر امنیتی لازم به هدف حفظ امنیت و تداوم تولید در نظر گرفته شد.

مومنی همچنین حضور عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو، در نیروگاه در روزهای اولیه بحران را عاملی برای تقویت روحیه کارکنان دانست و افزود: در شرایطی که نیروگاه در معرض تهدید بود، حضور وزیر نیرو به کارکنان احساس آرامش می‌داد و توصیه‌های وی در مورد ایمنی کارکنان و تداوم تولید برق، مؤثر و راهگشا بود.

مدیرعامل شرکت نیروگاه سیکل ترکیبی شهدای پاکدشت تصریح کرد: در آن شرایط بحرانی، حفظ جان کارکنان و ادامه تولید برق پایدار، از اصلی‌ترین دغدغه‌های مدیریت نیروگاه بود و با راه‌اندازی مدیریت بحران، اقداماتی در راستای امنیت، حفاظت و تداوم تولید با همکاری دستگاه‌های نظامی و امنیتی به اجرا درآمد.

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده، تجهیز جان‌پناه‌ها، تعیین مسیرهای اضطراری و هماهنگی با نهادهای مربوطه را از جمله تدابیر اتخاذ شده عنوان کرد و اظهار داشت: در آن روزها، نیروگاه علاوه بر مسئولیت تولید برق، بخشی از ساختار دفاعی و پشتیبانی کشور را نیز بر عهده داشت و کارکنان در حمایت و کمک به نیروهای حفاظتی فعال بودند.

مومنی همچنین به حضور کارکنان در محل خدمت حتی در زمان‌های غیرشیفت اشاره کرد و افزود: برخلاف تبلیغات منفی رسانه‌های معاند در خصوص ترک محل کار توسط پرسنل صنایع حیاتی، کارکنان، از جمله نیروهای بهره‌برداری و امنیتی، نه تنها محل کار خود را ترک نکردند، بلکه در روزهای غیرشیفت نیز به صورت داوطلبانه در نیروگاه حاضر بودند.

وی مطرح کرد: به محض اعلام خطر، کارکنان در اتاق فرمان و بخش‌های عملیاتی باقی می‌ماندند تا از وقوع هرگونه اختلال در تولید برق جلوگیری کنند و این روحیه نشانه‌ای از تعهد، حرفه‌ای‌گری، ایمان و حس مسئولیت آن‌ها بود.

مدیرعامل شرکت نیروگاه سیکل ترکیبی شهدای پاکدشت بیان کرد: «تولید برق هیچ‌گاه از اولویت خارج نشد»، و افزود که با وجود آژیرهای متناوب و تهدیدات مستقیم، واحدهای تولیدی با حداکثر ظرفیت به فعالیت خود ادامه دادند. این مساله نمایانگر تخصص و برنامه‌ریزی دقیق و روحیه جهادی کارکنان بود.

مومنی همچنین به حفظ نیروی انسانی به عنوان یکی از مهم‌ترین دستاوردهای نیروگاه در زمان جنگ اشاره کرد و گفت: با پیاده‌سازی دستورالعمل‌های ایمنی و رعایت اصول دفاع غیرعامل، این روزهای دشوار با حداقل آسیب به کارکنان پشت سر گذاشته شد.

وی به عملکرد نیروگاه در سال ۱۴۰۴ نیز اشاره کرد و گفت: نیروگاه شهدای پاکدشت در سال گذشته شاهد رشد در زمینه‌های تولید، آمادگی، درآمد و سود بوده است.

مدیرعامل شرکت نیروگاه سیکل ترکیبی شهدای پاکدشت ادامه داد: میزان تولید نیروگاه در سال ۱۴۰۴ به ۱۶ میلیون و ۶۲۸ هزار و ۵۳ مگاوات‌ساعت رسید که نسبت به سال ۱۴۰۳ افزایش تقریبی ۶ درصدی را نشان می‌دهد و به عنوان رکوردی تاریخی در تولید نیروگاه محسوب می‌شود.

وی افزود: ضریب دسترسی و آمادگی در مقایسه با سال گذشته حدود ۸ درصد، ضریب بهره‌برداری ۶ درصد و راندمان نیروگاه حدود ۲ درصد افزایش یافته و حاشیه سود خالص نیز به ۳۹ درصد رسیده است.

مدیرعامل شرکت نیروگاه سیکل ترکیبی شهدای پاکدشت همچنین از بازدیدهای بلوکی به عنوان یک تجربه تازه در سال گذشته نام برد و گفت: با این اقدام، تقریباً ۹۶۵ هزار مگاوات‌ساعت انرژی بیشتری تولید شده است.

مومنی از انجام طرح‌های بهینه‌سازی مصرف آب و سوخت نیز سخن گفت و اظهار داشت: با وجود افزایش تولید برق به میزان ۶ درصد، مصرف آب نیروگاه حدود ۱۷ درصد کاهش یافته است.

وی با اشاره به انجام بموقع تعمیرات اساسی و دوره‌ای نیروگاه قبل از شروع جنگ، تاکید کرد که این اقدامات در افزایش آمادگی نیروگاه در ابتدای سال ۱۴۰۵ تأثیرگذار بوده است.

مدیرعامل شرکت نیروگاه سیکل ترکیبی شهدای پاکدشت همچنین از برنامه‌های شرکت برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر خبر داد و گفت: احداث هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در برنامه سرمایه‌گذاری شرکت برای پنج سال آینده قرار دارد.

وی بیان کرد: پروژه‌های خورشیدی در استان‌های اصفهان، یزد، گلستان، تهران، کرمان و آذربایجان شرقی در حال اجراست و امروز نیز با بهره‌برداری از نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی شهدای پاکدشت، گام جدیدی برداشته می‌شود.

مدیرعامل شرکت نیروگاه سیکل ترکیبی شهدای پاکدشت در پایان گفت که این پروژه در حدود ۱۲ ماه به سرانجام رسید و با وجود چالش‌های ناشی از افزایش هزینه‌ها و شرایط جنگ، پروژه همچنان در حال پیشرفت است و برآوردها نشان می‌دهند که دوره بازگشت سرمایه آن کمتر از دو سال خواهد بود.

مومنی همچنین در خصوص نیروگاه خورشیدی ۲۲ مگاواتی کاظم‌آباد کرمان گفت: عملیات اجرایی این پروژه آغاز شده و با گذشت مدت کوتاهی حدود ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و برنامه‌ریزی شده است که در مدت ۱۲ ماه به بهره‌برداری برسد.

وی در ادامه به توسعه نیروگاه‌های خورشیدی، بهینه‌سازی مصرف آب و سوخت، هوشمندسازی و به کارگیری انرژی‌های صرفه‌جویی نیز به عنوان برنامه‌های توسعه‌ای شرکت در سال جاری اشاره کرد.

انتهای پیام