پس از برگزاری جلسه مشترکی میان هیأت رئیسه مجلس و وزارت ورزش و همچنین فدراسیون‌های روستایی، عشایری و فوتبال، روح الله لک علی آبادی اظهار داشت که با درنظر گرفتن نگرانی‌های هواداران فوتبال نسبت به وضعیت ورزشگاه آزادی و بازدیدهای میدانی‌ای که انجام داده‌ایم، قرار بر این بود که در مردادماه شاهد افتتاح رسمی این ورزشگاه باشیم تا تیم‌های بزرگ استقلال و پرسپولیس بتوانند بازی‌های خانگی خود را در آنجا برگزار کنند، اما متاسفانه این وعده هنوز محقق نشده است.

لک علی آبادی ادامه داد: در جلسه امروز دوباره وعده‌ای داده شد مبنی بر اینکه ان‌شاءالله در آذرماه شاهد بهره‌برداری اولیه از ورزشگاه آزادی خواهیم بود. اما در مورد عبارت «بهره‌برداری اولیه» توضیحاتی دارم که برای من سوال برانگیز است. در این جلسه نمایندگانی از وزارت ورزش، سازمان بازرسی کل کشور، سازمان برنامه و بودجه و دیوان محاسبات حضور داشتند و همچنین کمیسیون مشترکی متشکل از فراکسیون ورزش و کمیسیون عمران مجلس تشکیل شد تا به بحث پیرامون وضعیت این ورزشگاه بپردازند.

سخنگوی فراکسیون ورزش مجلس تصریح کرد: یکی از گلایه‌های من این بود که قرار بود وزیر ورزش در این جلسه حاضر باشد. در ابتدا مقرر شده بود جلسه روز گذشته برگزار شود، اما با توجه به مشغله وزیر در آن روز، تصمیم بر این شد که جلسه به امروز موکول گردد تا وزیر نیز در آن شرکت کند، اما متاسفانه ایشان و معاونانشان هنوز در جلسه حاضر نشدند که این خود موجب نارضایتی گردید. در جلسه شب گذشته که با حضور اکثریت نمایندگان برگزار شد، بسیاری از همکارانم از من در مورد موضوع استیضاح وزیر ورزش سوال کردند و خواستند بدانند که آیا من این استیضاح را امضا می‌کنم یا نه.

وی خاطرنشان کرد: باید بگویم که تعدادی از نمایندگان کار استیضاح وزیر ورزش را آغاز کرده‌اند. نمی‌خواهم بگویم که وزیر ورزش هیچ فعالیتی نداشته و در زمان جنگ نیز زحماتی کشیده‌اند، اما اگر قرار باشد نسبت به نظرات نمایندگان بی‌توجهی شود و در جلسات مسئولان وعده‌هایی بدهند اما در خود آن جلسات حاضر نشوند و شفاف‌سازی کافی ارائه ندهند، این رویکرد قابل قبول نیست. لازم است که ما پاسخی روشن و شفاف به هواداران فوتبال در مورد وضعیت ورزشگاه آزادی بدهیم؛ به‌خصوص که هواداران با حساسیت این موضوع را دنبال می‌کنند و در انتظارند تا بدانند چه زمانی این ورزشگاه به مرحله بهره‌برداری می‌رسد.

لک علی آبادی افزود: هواداران تمامی ورزش‌ها، به ویژه فوتبال که از محبوب‌ترین رشته‌های ورزشی است، این موضوع را با جدیت پیگیری می‌کنند. به تدریج ممکن است استیضاح قوت بیشتری بگیرد. واقعیت این است که ما تمایلی به شکل‌گیری استیضاح در این شرایط نداریم، اما وقتی وضعیت پاسخگویی روشن نیست، این احتمال وجود دارد.

وی همچنین اشاره کرد: موضوع دیگری که نیاز به توضیح دارد، به شفاف‌سازی هزینه‌هایی مربوط می‌شود که برای ورزشگاه آزادی صرف شده است. در پاسخ به این سؤال، گفته شد که تا کنون حدود ۲ همت برای این ورزشگاه هزینه شده که از این مبلغ، ۸۵۰ میلیارد تومان به چمن ورزشگاه اختصاص یافته است. همچنین نکته‌ای که در رابطه با اصطلاح «بهره‌برداری اولیه» مطرح کردم، به دستور العمل جدید فیفا مربوط می‌شود که تأکید دارد برای داشتن یک ورزشگاه استاندارد، الزامات خاصی باید رعایت شود.

سخنگوی فراکسیون ورزش مجلس افزود: آقای ثابت‌قدم اعلام کردند که در مرحله اول، قرار است ورزشگاه آزادی در آذرماه به بهره‌برداری برسد، اما برای برگزاری مسابقات بین‌المللی به حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان اضافی نیاز است. همچنین یادآور شدند که دستور العملی دیگر درباره مسقف کردن ورزشگاه آزاد نیز صادر شده است. نگرانی من از همین موضوع است که به آن اشاره کردم. در بسیاری از کشورها، در زمان برگزاری جام جهانی، عملیات ساخت یک دهکده یا مرکز ورزشی جدید آغاز می‌شود و از طریق ایجاد زیرساخت‌های لازم، پس از اتمام مسابقات، از آنها دوباره بهره‌برداری می‌کنند.

وی ادامه داد: در کشور ما در حال حاضر در حال بازسازی یک ورزشگاه هستیم؛ به نظر می‌رسد این فرآیند نباید به این اندازه پیچیده و طولانی باشد. این مسئله نگرانی‌هایی در بین هواداران و علاقه‌مندان به ورزش ایجاد کرده است که در جلسه امروز نیز بر آن تأکید کردیم. در نهایت توافق شد که در آینده نزدیک، کمیسیون عمران و فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی یک بازدید میدانی از ورزشگاه آزادی انجام دهند تا ان‌شاءالله بتوانیم روند اقدامات پیمانکاران را به‌دقت بررسی و تأیید کنیم.

لک علی آبادی در پایان گفت: امیدواریم که این روند به گونه‌ای پیش برود که شرمنده مردم نشویم و در نهایت شاهد افتتاح و بهره‌برداری کامل از این مجموعه باشیم، به‌طوری که تیم‌های استقلال و پرسپولیس بتوانند مجدداً بازی‌های خانگی خود را در ورزشگاه آزادی انجام دهند و دیگر تیم‌های تهرانی نیز در صورت نیاز از این مکان بهره‌برداری کنند و همچنین بتوانیم میزبانی مسابقات تیم ملی را نیز در این ورزشگاه داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: وزیر ورزش: به مجلس می‌روم ولی متهم‌کردن من به فساد به‌خاطر یک تیم فوتبال درست نیست/ این تیم ملی امید بهتر از همه دوره‌های قبلی است