بر اساس گزارش ایسنا، جیانان سان، کارشناس شرکت «انرژی اسپکتس» در گفتگو با بلومبرگ اظهار داشت که احتمال اینکه پالایشگاه‌های کوچک نفتی چین، که به عنوان «تی‌پات‌ها» شناخته می‌شوند، توانایی تغییر کامل به گریدهای معمول نفتی را داشته باشند، پایین است. این واحدهای کوچک به دلیل حاشیه سود کمتر در مقایسه با پالایشگاه‌های بزرگ دولتی، نسبت به نوسانات منفی بازار نفت حساس‌ترند. این تحلیلگر همچنین افزود که حاشیه سود این پالایشگاه‌ها از حدود ۱۰ دلار به ازای هر بشکه در اوایل ژوئیه به نقطه سربه‌سر رسیده است.

بررسی‌های رسمی انجام شده توسط گمرک چین در روز سه‌شنبه نشان می‌دهد که این کشور در ماه اوت، ۳۷.۹۳ میلیون تن معادل ۸.۹۳ میلیون بشکه در روز نفت خام وارد کرده است. این مقدار نسبت به جولای ۶.۲ درصد افزایش نشان می‌دهد و از کمترین سطح خود در یک دهه گذشته در ژوئن، رشد بیشتری داشته است. علی‌رغم این افزایش، میزان واردات ماه اوت هنوز ۲۳.۴ درصد کمتر از مدت مشابه سال قبل بوده و نسبت به پایین‌ترین حد واردات در ژوئن، که تنها ۷.۱ میلیون بشکه در روز بود، بهبود قابل توجهی را نمایان می‌کند.

کل واردات نفت خام چین در ژوئن به پایین‌ترین سطح در دهه اخیر رسیده بود که نشان دهنده نقطه اوج سه ماهه کاهش واردات به واسطه قیمت‌های بالا و محدودیت عرضه از خاورمیانه است. این وضعیت روی تولید پالایشگاه‌ها تاثیر گذاشته و به کمبود سوخت در بازار جهانی دامن زده است. اکنون، با تحرکات نظامی آمریکا و تشدید شرایط در خاورمیانه، این بحران عمیق‌تر و طولانی‌تر شده است و افزایش قیمت نفت، تقاضای برخی پالایشگاه‌ها را برای این کالا تضعیف می‌کند.

طبق اطلاعات منتشر شده توسط اویل پرایس، با کاهش دسترسی به نفت ارزان قیمت، به نظر می‌رسد که پالایشگاه‌های چینی در هفته‌های پیش‌رو بیشتر به نفت خام روسیه وابسته شوند. با این حال، قیمت نفت خام روسیه در بازارهای آتی نیز در حال افزایش است و این وضعیت ممکن است تقاضای خریداران کوچک چینی را تحت تاثیر قرار دهد.

انتهای پیام