به نقل از ایلنا، خبرگزاری رویترز به استناد اطلاعاتی از مقامات سعودی، پاکستانی و ایرانی گزارش کرد که اسلام‌آباد در ۲۴ ساعت گذشته از تهران خواسته تا با استفاده از نفوذ خود، حملات انصارالله به عربستان را متوقف کند.

این درخواست پس از آن شکل گرفت که انصارالله در روز سه‌شنبه، یک پایگاه نظامی در خمیس مشیط و تعدادی از تأسیسات نفتی نزدیک آن را هدف قرار دادند. منابعی که رویترز به آنها استناد کرده، اعلام کردند که این حملات منجر به زخمی شدن ۷۳ نفر شده است.

از سوی دیگر، سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن، در روز چهارشنبه اعلام کرد که جنگنده‌های سعودی در ۱۲ ساعت گذشته ۵۴ مرتبه مناطق مختلف یمن را بمباران کرده‌اند و تأکید کرد که این حملات بی‌پاسخ نخواهد ماند.

در همین راستا، خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان، اظهار داشت که اگر درگیری‌ها به سرزمین عربستان کشیده شود، می‌تواند فعالیت‌های امنیتی مشترک میان ریاض، آنکارا و اسلام‌آباد را به جریان بیاندازد.

او همچنین با تأکید بر این نکته که هرگونه حمله به یکی از این سه کشور، به منزله حمله به هر سه کشور خواهد بود، بیان کرد که در صورت بروز جنگ در خاک عربستان، احتمال فعال شدن این توافق وجود دارد.

با این حال، مقام‌های پاکستانی به رویترز گفته‌اند که اگر اسلام‌آباد به عرصه نظامی وارد شود، مأموریت آنها تنها دفاع از خاک عربستان خواهد بود و پاکستان در اقدام‌های تهاجمی علیه انصارالله شرکت نخواهد کرد.

یک دیپلمات ارشد در منطقه به رویترز گفت که پاکستان پیام عربستان را به ایران منتقل کرده و از تهران خواسته تا برای متوقف کردن حملات انصارالله علیه عربستان، از نفوذ خود بهره بگیرد.

یک مقام ارشد از ایران با تأیید دریافت این پیام، گفت که پاسخ تهران این بوده که «ایران بر انصارالله کنترل ندارد».

دو منبع ایرانی به رویترز گفته‌اند که ایران هفته گذشته از انصارالله خواسته است که حملاتش به عربستان را افزایش دهد و در این راستا، وعده تأمین منابع مالی و تسلیحات بیشتر را نیز داده است. این منابع ادعا کرده‌اند که تعدادی از فرماندهان سپاه پاسداران با هدف کمک به هماهنگی عملیات‌ها، به یمن اعزام شده‌اند.

با این حال، رویترز اعلام کرده که به‌صورت مستقل نتوانسته این ادعاها را تأیید کند.

به گفته یک دیپلمات در منطقه، پاکستان در تلاش است تا با استفاده از دیپلماسی، تنش‌ها را قبل از این که عربستان بخواهد اسلام‌آباد به‌طور مستقیم در دفاع از خود وارد عمل شود، کاهش دهد؛ سناریویی که می‌تواند دامنه جنگ را فراتر از مرزهای یمن و عربستان گسترش دهد.

انتهای پیام/