به نقل از ایلنا، پایگاه ترکی «ترکیه‌تودی» به این موضوع اشاره کرد که عربستان در ماه‌های اخیر به‌منظور تأمین نیازهای نظامی خود در یمن به دنبال جذب و ساماندهی نیروهایی از کشورهای مختلف بوده است. اما درخواست رسمی این کشور از دمشق در خصوص اعزام نیروهای سوری به یمن با مخالفت دولت سوریه روبه‌رو گردید.

طبق این گزارش، منابع سوری اعلام کردند که ریاض از دمشق خواسته بود تا نیرویی از سوریه را سازماندهی کرده و برای مقابله با انصارالله به یمن اعزام کند، اما این درخواست توسط دولت سوریه رد شد.

یک منبع سوری اظهار داشت که این درخواست چندین ماه پیش مطرح شده بود، اما دمشق به‌صورت «مودبانه» آن را رد نموده و توضیح داده که در حال ساماندهی نیروی نظامی خود است و قصد ندارد در درگیری‌های یمن به‌عنوان یک طرف ثالث دخالت نماید.

این منبع همچنین افزود که سوریه مانع از خروج اشخاص برای مشارکت شخصی در درگیری یمن نمی‌شود، ولی مسئولیتی نسبت به این مشارکت‌ها نخواهد پذیرفت.

در عین حال، منابع ترکی گزارش‌های مرتبط با نقش آنکارا در انتقال یا سازماندهی نیروهای سوری برای اعزام به یمن را رد کرده و اعلام کردند که ترکیه هیچ ارتباطی با این موضوع ندارد.

این منابع همچنین تصریح کردند که موضع ترکیه در خصوص اقدامات آینده، تحت چارچوب «توافق مکه» و پس از ایجاد مبنای حقوقی این توافق در میان کشورهای مشارکت‌کننده تعیین خواهد شد.

در پایان، گزارش «ترکیه‌تودی» ادعا کرده که عربستان همچنان در حال بررسی گزینه‌های گوناگون برای جذب نیروهای نظامی و مربیان از کشورهای دیگر است تا نیازهای نظامی خود در یمن را برطرف کند.

 

انتهای پیام/