به نقل از خبرنگار مهر، تیم فوتبال استقلال در نخستین تجربه آسیایی خود در فصل تازه (شامگاه دوشنبه ۲۳ شهریور) در ورزشگاه بین‌المللی بصره رودرروی السد قطر قرار گرفت و با نمایش حساب‌شده و قدرتمند، حریف خوش‌نام و پرمهره را با نتیجه ۳ بر صفر مغلوب کرد.

شاگردان سهراب بختیاری‌زاده در این دیدار، با انگیزه‌ای بالا و تمرکزی قابل توجه برابر یکی از تیم‌های مطرح فوتبال قطر به میدان رفتند و در نهایت با کسب بردی قاطع، آغاز موفقی را در رقابت‌های آسیایی رقم زدند.

این پیروزی برای آبی‌پوشان تنها یک سه امتیاز معمولی نبود؛ استقلال با این برد، پس از گذشت ۲۳ سال بار دیگر توانست السد قطر را در یک مسابقه رسمی شکست دهد و به نوعی پرونده‌ای تاریخی را ورق بزند.

محمد مومنی، پیشکسوت و کارشناس فوتبال، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره وضعیت استقلال در فصل جاری گفت: استقلال در لیگ برتر روندی بسیار خوب دارد و در کنار آلومینیوم اراک، تنها تیم‌هایی هستند که تاکنون طعم شکست را نچشیده‌اند. از نگاه کارشناسی، مهم‌تر از همه این است که این تیم در نخستین بازی خود در لیگ نخبگان آسیا نیز توانست مقابل السد قطر به یک پیروزی ارزشمند دست پیدا کند؛ رقابتی با تیمی که از مهره‌های اروپایی، خارجی و حتی برزیلی متعددی بهره می‌برد.

وی ادامه داد: جمع‌بندی ماجرا این است که مجموعه محدودیت‌هایی که برای استقلال ایجاد شد، باعث شد رویکرد مدیریتی نسبت به این تیم دستخوش تغییر شود و همین موضوع زمینه‌ای فراهم آورد تا از توان جوانان و بازیکنان پایه استقلال بیشترین بهره برده شود. در رده‌های مختلف پایه هم این استعدادها توانایی‌هایشان را نشان داده‌اند و اگر به آن‌ها فرصت واقعی داده شود، می‌توانند خودشان را به بهترین شکل به فوتبال ثابت کنند.

محدودیت به فرصت تبدیل شد

مومنی در ادامه توضیح داد: فرصت همیشه در بهترین حالت و در شرایط کاملاً ایده‌آل ایجاد نمی‌شود؛ گاهی یک محدودیت می‌تواند به فرصتی جدی برای رشد و شکوفایی تبدیل شود. او تأکید کرد که همین محدودیت‌ها با تغییر در نگاه مدیریتی باشگاه، شکل تازه‌ای پیدا کرد و استقلال توانست از ظرفیت‌های موجود استفاده کند و شرایطی را فراهم آورد که مسیر رشد و بالندگی تیم هموارتر شود.

این کارشناس سپس درباره انتخاب سهراب بختیاری‌زاده به عنوان سرمربی استقلال عنوان کرد: انتخاب یک سرمربی داخلی که با شرایط، اقتضائات و جایگاه استقلال کاملاً آشناست، در رسیدن تیم به وضعیت کنونی نقش مهمی داشت. استقلال در این مقطع بیشتر روی داشته‌های خودش حساب کرده است. هرچند در روزهای ابتدایی، برخی انتقادها نسبت به بختیاری‌زاده مطرح شد، اما علی تاجرنیا پشت سر او ایستاد و از سرمربی تیم حمایت کرد.

وی افزود: امروز استقلال نتیجه همان حمایت را می‌بیند و این واقعیت نشان می‌دهد که توان مربیان داخلی دست‌کم از مربیان خارجی نیست. دستاوردهایی که استقلال به دست آورده، کاملاً چشمگیر و ارزشمند است و شاید بتوان گفت برگ برنده سهراب بختیاری‌زاده در این روزها، استفاده درست و هوشمندانه از جوانانی است که در اختیار دارد.

استقلال نباید از فشردگی مسابقه‌ها لطمه ببیند

مومنی درباره شرایط استقلال بعد از تعطیلات و همچنین دو دیدار سخت پیش‌رو برابر تراکتور و الغرافه اظهار کرد: استقلال بعد از وقفه، ابتدا باید مقابل تراکتور صف‌آرایی کند و چهار روز بعد هم در قطر به مصاف الغرافه برود. هر دو بازی نیز بیرون از خانه برگزار می‌شوند و بنابراین طبیعی است که بحث خستگی و افت ناشی از جابه‌جایی مطرح شود. با این حال، علم امروز آن‌قدر پیشرفت کرده که موضوع ریکاوری بعد از مسابقه برای کادر فنی و نیروهایی که در بخش بدنی فعالیت می‌کنند اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است.

وی ادامه داد: با گسترش روش‌های تمرینی و استانداردهای ریکاوری، دیگر خستگی نباید مثل گذشته جایگاه پررنگی در فوتبال داشته باشد. البته استقلال ابتدا در تبریز بازی دارد و سپس راهی قطر می‌شود، اما این روند بخشی از برنامه فصل است و تیم باید بتواند خودش را از همین شرایط به یک وضعیت ایده‌آل برساند؛ حالتی که اجازه ندهد کیفیت بازی تحت تأثیر رفت‌وآمدها قرار بگیرد.

کارشناس فوتبال خاطرنشان کرد: کسب نتایج درخشان می‌تواند برای استقلال امیدبخش باشد، اما در ادامه مسیر، آبی‌پوشان باید بتوانند هیجان و انگیزه‌ای را که در میان بازیکنانشان وجود دارد، به خروجی مناسب در مسابقات داخلی و آسیایی تبدیل کنند؛ خروجی‌هایی که در نهایت نیز برای هواداران، شادی و دستاورد به همراه داشته باشد.

مدیریت استقلال از همین حالا دنبال تمدید قراردادها باشد

مومنی درباره وضعیت قرارداد بازیکنان تأثیرگذار استقلال که تا پایان فصل با این باشگاه همکاری دارند، گفت: بازیکنانی مثل یاسر آسانی و دیگر نفرات کلیدی تا انتهای فصل قرارداد دارند و هنوز مشخص نیست که سال آینده نیز در همین تیم خواهند ماند یا خیر. به اعتقاد من، مدیریت باشگاه باید از همین امروز برنامه‌ریزی را آغاز کند و برای تمدید قرارداد این بازیکنان پیش‌قدم باشد.

وی افزود: مدیران باشگاه می‌توانند از نیم‌فصل دوم، به شکل جدی‌تر مذاکرات را وارد فاز اجرایی کنند و نیت خود را به بازیکنان منتقل کنند؛ اما باید این نکته را هم در نظر گرفت که بازیکنان کارکُشته، خصوصاً بازیکنان اروپایی، بدون بررسی دقیق شرایط و با سرعت بالا قراردادشان را تمدید نمی‌کنند. آن‌ها معمولاً تلاش می‌کنند در روزهای پایانی قرارداد، بیشترین بهره را از موقعیت ایجادشده ببرند و بهترین چارچوب مالی را برای خودشان دست‌وپا کنند.

پیشکسوت استقلال ادامه داد: بنابراین بازیکن‌ها تلاش می‌کنند شرایطی را فراهم کنند که نهایت استفاده را از وضعیت موجود داشته باشند. در سوی دیگر، تیزهوشی مدیریت باشگاه و این‌که تا چه اندازه بتواند بازیکن را در نیم‌فصل یا در مقطع درست برای تمدید متقاعد کند، دقیقاً به هنر مدیریت بستگی دارد؛ هنر مدیریت در زمان‌بندی، مذاکره و تصمیم‌گیری.

استقلال حتی بدون آسانی هم بازیکنان توانمند دارد

مومنی درباره اینکه آیا استقلال بیش از حد به یاسر آسانی وابسته است و غیبت او به دلیل مصدومیت یا محرومیت ممکن است به خط حمله آبی‌پوشان فشار بیاورد، گفت: هیچ تردیدی وجود ندارد که اگر آسانی به هر دلیل در ترکیب استقلال حاضر نباشد، تیم قطعاً با سختی‌هایی روبه‌رو می‌شود، اما نباید تصور کرد که استقلال فقط به یک بازیکن محدود است یا بدون او هیچ حرفی برای گفتن ندارد.

وی ادامه داد: آسانی در ترکیب حضور داشته، تلاش کرده و موقعیت‌های مختلفی ساخته و همان‌ها را هم به نتیجه رسانده است. اگر برای بازیکن دیگری هم چنین فرصت و شرایطی مهیا شود، احتمال دارد او هم همان مسیر را طی کند و از استعدادش استفاده کند تا اتفاق مشابهی رخ دهد.

کارشناس فوتبال تأکید کرد: بازیکنان جوان استقلال منتظرند تا لحظه‌ای فرا برسد و بتوانند جای بازیکنان بزرگ‌تر را بگیرند. آن‌ها در حال رصد موقعیت‌ها هستند؛ به‌خصوص جای یاسر آسانی. چون وقتی نام و اعتبار بازیکنی مثل آسانی در میان باشد، طبیعی است که یک بازیکن جوانی که مسئولیتش را در بازی‌ها به عهده می‌گیرد بیشتر دیده شود و همه این جمله را با خود مرور کنند که «جای یاسر آسانی خالی نمانده است».

مومنی در پایان گفت: در نهایت، شاید بیش از همه خود یاسر آسانی لازم باشد مراقب جایگاهش باشد و سعی کند این فرصت و شرایط را از دست ندهد؛ چون انگیزه و عزم بازیکنان جوان استقلال برای تصاحب موقعیت او، کاملاً قابل توجه است.