علی‌اصغر نظری در مصاحبه‌ای با ایسنا به بررسی وضعیت نقدینگی در خراسان رضوی پرداخت و گفت: هم‌اکنون تمام سامانه‌های بانکی و دستگاه‌های فروشگاهی در سطح استان به‌طور کامل در حال فعالیت هستند.

وی افزود: شهروندان برای برطرف کردن نیازهای مالی خود دیگر نیازی به استفاده از پول نقد ندارند، زیرا با پیشرفت بانکداری دیجیتال و الکترونیکی، اکثر تراکنش‌های مالی به سهولت امکان‌پذیر شده است و این امر به طور چشمگیری نیاز به نقدینگی فیزیکی را کاهش داده است.

دبیر شورای هماهنگی بانک‌های خراسان رضوی در تشریح جوانب مختلف نقدینگی گفت: علی‌رغم اینکه منابع و امکاناتی از سوی بانک مرکزی به استان تخصیص یافته و در دسترس عموم قرار گرفته، لازم است تفاوتی بین حجم واقعی پول نقد و نیاز ذهنی مردم قائل شویم. این اختلاف در نگرش می‌تواند باعث برداشت نادرست از وضعیت نقدینگی شود، در حالی که در عمل، جریان پول در نظام بانکی به‌خوبی و با ثبات در حال رواج است.

وی به تغییر رویکرد بانک مرکزی در زمینه عرضه پول اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه سیاست‌های بانک مرکزی به سمت پول‌های کلان سوق یافته، اسکناس‌های با مقادیر کم دیگر به‌صورت مؤثر در چرخه اقتصادی عمل نمی‌کنند. در حال حاضر، چک‌هایی با ارزش یک میلیون تومان و ۵۰۰ هزار تومان بیشتر به‌عنوان ابزارهای مالی در شبکه موجود هستند تا اینکه نیاز فوری مردم را پاسخ دهند. ورودی پول از سوی بانک مرکزی کاهش نیافته است اما به‌سبب عدم نیاز به حجم زیادی از اسکناس، این روند از طریق ابزارهای دیجیتال مدیریت می‌شود.

نظری به پرسشی درباره وجود کمبود پول نقد پاسخ داد و اظهار داشت: مشکل کمبود پول نقد وجود ندارد، بلکه بحث بر سر مدیریت تقاضا است. حتی اگر مبلغ قابل‌توجهی از پول نقد، مثلاً ۲۰۰۰ میلیارد تومان، به استان وارد شود، با توجه به شرایط فعلی، باز هم این چالش باقی می‌ماند که آیا مردم تمایل به دریافت و ذخیره نقدینگی فیزیکی در منازل خود خواهند داشت یا خیر.

وی تأکید کرد: پول نقد در جامعه و نظام بانکی موجود است. تمامی دستگاه‌های کارت‌خوان و پایانه‌های فروشگاهی در سراسر استان فعال‌اند و شهروندان می‌توانند کلیه خریدهای خود را از طریق بانکداری الکترونیک انجام دهند. تأکید می‌کنم که در سطح استان هیچ‌گونه کمبودی در نقدینگی برای انجام معاملات حس نمی‌شود.

انتهای پیام