به نقل از روز جمعه ایرنا و بر اساس گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران و شهباز شریف، نخست‌وزیر جمهوری اسلامی پاکستان، در حاشیه هشتاد و یکمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد با یکدیگر دیدار کردند. این دیدار فرصتی فراهم آورد تا در خصوص آخرین وضعیت روابط دوجانبه، روند اجرای توافقات قبلی و مهم‌ترین تحولات منطقه‌ای به بحث و تبادل نظر پرداخته شود.

در خلال این جلسه، دو طرف ضمن مرور سوابق روابط تهران و اسلام‌آباد و بررسی توافقات و تفاهم‌نامه‌های حاصل از سفرهای متقابل مقامات دو کشور، بر اهمیت پیگیری و اجرای مؤثر این توافقات تأکید کردند.

رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در سخنان خود به تاریخچه غنی و پیوندهای فرهنگی، تاریخی و اعتقادی میان دو ملت اشاره کرده و روابط ایران و پاکستان را شایسته نامی پایدار و حاوی اشتراکات وسیع توصیف کرد و بر عزم جدی جمهوری اسلامی ایران برای گسترش و تعمیق همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه تأکید نمود.

پزشکیان همچنین خوشحالی خود را از ادامه ارتباطات و مشورت‌های میان مقامات تهران و اسلام‌آباد بیان کرد و این تعاملات را عاملی موثر برای تسریع در اجرای توافقات و پیشبرد منافع مشترک دو کشور دانست.

رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در ادامه، از رویکردهای اصولی و تلاش‌های هماهنگ کشور پاکستان در راستای حمایت از صلح، ثبات و امنیت منطقه‌ای قدردانی کرده و بر ضرورت ادامه رایزنی‌ها و ابتکارات دیپلماتیک به منظور کاستن از تنش‌ها و جلوگیری از گسترش بحران‌های منطقه‌ای تأکید ورزید.

در بخش دیگر این دیدار، تحولات جاری منطقه و پیامدهای آن برای صلح و امنیت مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت. وضعیت تنگه هرمز، تحولات در شبه‌جزیره عربستان و موضوعات دیگر مرتبط با امنیت منطقه‌ای، از جمله محورهای اصلی گفت‌وگوی طرفین بود.

علاوه بر این، موضوعات مرتبط با توافقات و تفاهم‌نامه‌های دو کشور، روند مذاکرات منطقه‌ای و تلاش‌های دیپلماتیک و میانجی‌گرانه برای دستیابی به حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات نیز مورد بررسی قرار گرفت.

نخست‌وزیر پاکستان با ابراز نگرانی از ادامه مناقشات و افزایش تنش‌ها در منطقه، بر لزوم کاهش تنش‌ها و تقویت مسیرهای دیپلماتیک به منظور دستیابی به صلح و ثبات پایدار تأکید ورزید.

شهباز شریف همچنین با اشاره به اهمیت اجرای تفاهم‌نامه اسلام‌آباد، اعلام کرد که پاکستان آمادگی دارد نقش سازنده و صادقانه‌ای در راستای حمایت از صلح و ثبات منطقه‌ای ایفا کند.