طبق گزارش ایسنا، اولیور بلوم، مدیرعامل فولکس‌واگن، پس از اینکه توانست تأیید ذی‌نفعان را برای برنامه تحول در شرکت به دست آورد، اکنون باید با نمایندگان کارگری در مورد جزئیات اجرایی این طرح، از جمله کاهش تعداد مشاغل و چشم‌انداز آینده کارخانه‌های آلمان، مذاکره کند.

بازنگری در راهبرد آمریکا و چین

هیئت نظارت فولکس‌واگن روز جمعه به بحث درباره موضوعاتی نظیر برنامه بازسازی و استراتژی این شرکت در بازار آمریکایی پرداخت.

این خودروساز در ایالات متحده به دلیل بار مالی سنگین ناشی از تعرفه‌ها با ضررهای هنگفتی معادل میلیاردها یورو مواجه شده است.

علاوه بر این، فولکس‌واگن باید درباره تأسیس یک کارخانه مخصوص برای برند لوکس آئودی در آمریکا تصمیم‌گیری کند. این شرکت هدف دارد که تمرکز بیشتری بر روی بخش‌های پرسود بازار ایالات متحده، شامل وانت‌های پیکاپ و SUVهای بزرگ، معطوف کند.

از میان ۵۰ هزار شغل اضافی که نیازی به آن‌ها نیست، پیش‌بینی می‌شود که حدود نیمی از آن‌ها در آلمان کاهش یابد. همچنین، فولکس‌واگن در چین نیز نیروی کار خود را از ۹۰ هزار نفر به ۷۰ هزار نفر کاهش داده و به دلیل کاهش فروش، انتظار می‌رود تعدادی از شغل‌ها削减少 شود و حدود ۵۰۰ هزار دستگاه از ظرفیت تولید این کشور نیز کاسته شود.

تا کنون خبری از اعتصاب نیست

اتحادیه صنعتی «آی‌جی متال» (IG Metall) بزرگ آلمان که تا اول ژانویه ۲۰۲۷ متعهد به عدم اعتصاب است، در حال بررسی سایر راه‌ها برای اعمال فشار بر مدیریت می‌باشد. نمایندگان این اتحادیه قرار است در تاریخ ۳۰ سپتامبر درباره تطابق برنامه بازسازی با توافق کاری سال ۲۰۲۴ با مدیران شرکت گفتگو کنند.

این توافق، زمینه‌ساز اولین مرحله کاهش ۳۵ هزار شغل در آلمان بود و در عوض، تضمین اشتغال تا پایان این دهه و سرمایه‌گذاری در کارخانه‌هایی را شامل می‌شد که اکنون در معرض خطر تعطیلی قرار دارند.

اگرچه نمایندگان کارگران و ایالت نیدرزاکسن، که دومین سهامدار بزرگ فولکس‌واگن است، سه هفته پیش در جلسه هیئت‌مدیره مخالفت خود با طرح کلی بازسازی را کنار گذاشتند، با این حال هنوز در تلاشند تا از کاهش مشاغل در مناطق محلی جلوگیری کنند.

اتحادیه‌ها می‌خواهند که تعداد ۲۵ هزار شغل برنامه‌ریزی‌شده برای حذف در آلمان تنها نقطه شروع مذاکرات باشد و به جای تعیین یک عدد مشخص برای اخراج کارکنان، بر کاهش هزینه‌ها تأکید شود.

زمان تصمیم‌گیری برای کارخانه‌هایی که تهدید به تعطیلی دارند

به نقل از گزارش رویترز، فولکس‌واگن در نظر دارد تا پایان ژوئن ۲۰۲۷ برنامه تولید اروپایی خود را به سرانجام برساند؛ دوره‌ای که برای کارخانه‌هایی که در معرض خطر تعطیلی هستند بسیار حیاتی خواهد بود.

این شرکت به علت تب و تاب کم تقاضا، در پی کاهش ظرفیت تولید خود به میزان بیش از ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو است و در این راستا، تعطیلی تدریجی کارخانه‌های «امدن»، «تسویکاو»، «هانوفر» و «نکارزولم» برای سال‌های ۲۰۳۱ تا ۲۰۳۴ در نظر گرفته شده است.

از جمله راهکارهای محتمل برای این کارخانه‌ها می‌توان به تغییر کاربری به منظور تولیدات دفاعی یا همکاری با شرکت‌های چینی اشاره کرد، اما تا کنون برنامه مشخصی در این زمینه ارائه نشده است. همچنین، این امکان وجود دارد که ساعات کار تغییر کند. طبق توافق سال ۲۰۲۴، در صورتی که فولکس‌واگن با مشکلات مالی مواجه شود، طرفین می‌توانند در مورد اجرای هفته کاری چهارروزه برای کارکنان توافق کنند.

انتهای پیام