به نقل از الجزیره و به گزارش ایلنا، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، اعلام کرده است که پیشنهادات جلسه دوباره مذاکرات با اوکراین در دست بررسی است.
پوتین در روز جمعه اظهار داشت که پس از برگزاری انتخابات پارلمانی اخیر، روسیه آماده از سرگیری گفتگوها با کییف است، اما حملات اوکراین به مسکو و مراکز رأیگیری بر این فرایند تأثیر گذاشته است. او همچنین تأکید کرد که مسکو هیچ تمایلی به تنش با اروپا ندارد و برای جنگ با کشورهای اروپایی برنامهریزی نکرده است.
رئیسجمهور روسیه همچنین به کییف هشدار داد که در صورت تداوم آنچه را که او «اقدامات تحریکآمیز» نامید، پاسخ نظامی از جانب روسیه دریافت خواهد کرد.
در همین راستا، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، بیان کرد که پوتین و ترامپ در یک تماس تلفنی درباره پیشنهاد آمریکا برای برگزاری نشست سهجانبه شامل اوکراین گفتوگو کردهاند. او افزود که رفع مسائل امنیتی در دریای سیاه نیازمند توافقی جامع است.
از طرف دیگر، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، اعلام کرد که ترامپ با ساخت موشکهای پاتریوت در اوکراین موافقت کرده است. زلنسکی بیان کرد که راهاندازی خط تولید این موشکها ممکن است بین یک تا یکونیم سال به طول بینجامد، از این رو، این طرح در کوتاهمدت تأثیری بر وضع میدان نخواهد داشت.
زلنسکی همچنین از ترامپ خواسته است تا از نفوذ چین بر روسیه بهمنظور تسهیل مذاکرات و به پایان رساندن جنگ استفاده کند.
زلنسکی همچنین از انجام حمله اوکراین به دو پالایشگاه نفت در مناطق «پرم» و «نووشاختینسک» خبر داد. مقامات اوکراینی اعلام کردند که در پی این حملات، یک نفر در منطقه اودسا جان خود را از دست داده و دو نفر دیگر در حمله روسیه به یک بیمارستان در زاپروژیا مجروح شدند.
وزارت دفاع روسیه نیز به اطلاع رسانده که نیروهای این کشور تأسیسات صنایع دفاعی، مراکز تدارکاتی، زیرساختهای بندری و شناورهای حامل تجهیزات نظامی و دوکاربرده در اوکراین را مورد هدف قرار دادهاند.
در ماههای اخیر، روسیه بهطور قابل توجهی حملات موشکی و پهپادی خود به زیرساختهای اوکراین را افزایش داده و در عوض، کییف نیز حملات خود به تاسیسات دفاعی و انرژی در خاک روسیه را شدت بخشیده است.
نظرات کاربران