طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «ابراهیم عزیزی» رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در مصاحبه‌ای بیان داشت: اگر امروز از توانمندی موشکی برخوردار هستیم، این قدرت نتیجه یک فرایند طولانی در ایجاد قوای دفاعی است که به‌ویژه از دوران جنگ تحمیلی آغاز گردید.

بر اساس نقل قول دفاع پرس، در ادامه چکیده‌ای از اظهارات رئیس کمیسیون مذکور را مطالعه می‌کنید:

* آمریکایی‌ها با ناتوانی در تحقق اهداف خود از بدو پیروزی انقلاب، جنگ‌هایی را به ما تحمیل کردند. دلیل اصلی این جنگ‌ها ناکامی‌هایی است که جمهوری اسلامی ایران در طول این سال‌ها بر پیکر آمریکا و نظام سلطه به بار آورده است.

* ما بر این باوریم که از اولین روز پیروزی انقلاب تا به امروز، در طراحی و اجرای هر نقشه‌ای، آمریکایی‌ها دخالت داشته‌اند.

* آمریکایی‌ها با نیت شوم و اقداماتی کم‌ارج این جنگ را به راه انداختند، اما به چه دستاوردهایی نائل آمدند؟ من تأکید می‌کنم که آمریکایی‌ها نه تنها در این دو جنگ و سایر فعالیت‌های خود در این سال‌ها به نتایج مثبتی نرسیدند، بلکه در پیگیری اهدافشان نیز ناکام ماندند.

* ایران اکنون به یک سطح از توانایی «اعتبار بخشی به تهدیدات» دست یافته است.

* جمهوری اسلامی ایران در پی همین نبردهای ۱۲ روزه و ۴۰ روزه به قدرت اعتبار بخشی تهدیدات خود رسیده است و امروز دنیا این برداشت را دارد که جمهوری اسلامی ایران هر تهدیدی را که بیان می‌کند، در عمل اجرایی خواهد کرد؛ بنابراین، تهدید تنها یک موضع اعلامی نیست و معتبرسازی آن از خود تهدید نیز دارای اهمیت بیشتری است.

* هر جایی که به عنوان تهدید برای جمهوری اسلامی ایران شناخته شود، می‌تواند در چارچوب مسائل دفاعی و امنیتی ما قرار گیرد.

* ما از هیچ تهدیدی تعارف نداریم؛ هر کجا نشانه‌ای از تهدید علیه جمهوری اسلامی ایران مشاهده شود، قطعا اقدام متقابل و قاطعی را انجام خواهیم داد.

* دکترین ما اکنون به سوی رویکرد پیش‌دستانه، بازدارنده و همچنان پشیمان‌کننده حرکت کرده است که می‌توان آن را یکی از دستاوردهای مهم جنگ‌های اخیر دانست.

* کشورهای منطقه در حال بازنگری در نوع و میزان اتکای خود به آمریکا هستند و ظهور این درک جدید از مفهوم امنیت و اتکا به قدرت‌های خارجی، به اعتقاد ما یکی از نتایج جنگ‌های گذشته بوده است.

* اگر کشورهای منطقه بخواهند به تکیه بر این درک قدیمی ادامه دهند و همچنان در پناه آمریکایی‌ها بیندیشند، لازم است در نظر داشته باشند که خود آمریکایی‌ها نیز قادر به تضمین امنیت آنان نخواهند بود. ما همیشه معتقد بوده‌ایم که کشورهای همسایه باید با دوستی، محبت و حسن همجواری به یکدیگر نزدیک شوند و بر این باور همچنان می‌مانیم.

* آمریکایی‌ها در حال حاضر قدرتی را که ادعا می‌کردند، از دست داده‌اند و اکنون در دوران تحقیر و شکست غم‌انگیز خود به سر می‌برند و به هیچ وجه نمی‌توانند به آن تهدیدات بازگردند.

۲۹۲۲۱