در روز جمعه، خبری اعلام شد مبنی بر اینکه منچسترسیتی در ۱۱۴ مورد از ۱۱۵ اتهامی که علیه این باشگاه به دلیل تخلف در قوانین مالی لیگ برتر مطرح شده بود، مجرم شناخته شده است؛ این موضوع به سرعت گمانه‌زنی‌هایی را در مورد احتمال اعمال مجازات‌های بی‌سابقه علیه این باشگاه به وجود آورد.

خالدون المبارک، رئیس منچسترسیتی، در یک نامه سرگشاده که روز شنبه به هواداران ارسال شد، ابراز اطمینان کرد که باشگاه قادر است بی‌گناهی خود را ثابت کند. همچنین فران سوریانو، مدیرعامل منچسترسیتی، در روز دوشنبه در نشست اعضای هیئت‌مدیره باشگاه‌های فوتبال اروپا که در کپنهاگ برگزار شد، در مورد این پرونده سخن گفت.

به گزارش آسوشیتدپرس، سوریانو در پایان این جلسه بیان کرد که پس از شنیدن خبر روز جمعه احساس کرده که باید اظهارنظری در این مورد داشته باشد. او تأکید ورزید که منچسترسیتی با این حکم مخالف است، اما همچنان به پیروزی در این پرونده خوشبین بوده و به مبارزات حقوقی خود ادامه خواهد داد.

منابع حاضر در این نشست نقل کردند که سوریانو اظهار داشت: «هشت سال طول کشید تا به این نقطه برسیم و به احتمال زیاد زمان بسیار بیشتری نیز نیاز خواهد بود.» اشاره سوریانو به «هشت سال» به شروع تحقیقات لیگ برتر از سال ۲۰۱۸ درباره منچسترسیتی برمی‌گردد.

سوریانو در هنگام خروج از جلسه پاسخگوی سوالات خبرنگاران نشد و این اظهارات را در جمع برخی مدیران باشگاه‌های لیگ برتری مطرح کرد. ژان کلود بلان، مدیر روابط بین‌الملل منچستریونایتد، و دن فریدکین، مالک اورتون که به عنوان مالک رم در این نشست حضور داشت، نیز در جلسه کپنهاگ شرکت کرده بودند.

یکی از اتهامات مطرح‌شده بر علیه منچسترسیتی، که باشگاه قاطعانه آن را رد کرده، مربوط به عدم ارائه جزئیات کامل در خصوص پرداخت‌ها به روبرتو مانچینی، سرمربی پیشین تیم، در فاصله‌ی فصل‌های ۲۰۱۰-۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳-۲۰۱۲ است.

مانچینی، ۶۱ ساله، که به تازگی برای دومین بار هدایت تیم ملی ایتالیا را بر عهده گرفته، پیش از دیدار ایتالیا با ترکیه در بورسا، در یک کنفرانس خبری درباره این اتهامات سوالاتی را دریافت کرد. او پاسخ داد: «این موضوع به من ارتباطی ندارد. این مسئله تازگی ندارد، زیرا طی چهار یا پنج سال اخیر مدام مطرح بوده است.»

از زمان انتشار حکم در هفته پیش، لیگ برتر انگلیس از اظهارنظر در رابطه با این پرونده خودداری کرده است. مانچینی همچنین تأکید کرد: «منچسترسیتی مجرم شناخته نشده و مسئله مرتبط با قرارداد دوگانه ادعایی نیز به من مربوط نمی‌شود. این مسئله مشکلی از آن‌هاست، نه من.»

منچسترسیتی به اتهام ارائه ندادن اطلاعات مالی دقیق و صحیح در طی ۹ فصل از سال ۲۰۰۹، که سال ورود مانچینی به باشگاه بود، متهم شده است. این باشگاه همچنین به عدم ارائه جزئیات کامل پرداخت‌ها به بازیکنان در بازه زمانی ۲۰۱۱-۲۰۱۰ تا ۲۰۱۶-۲۰۱۵ و همچنین عدم همکاری با تحقیقات لیگ برتر از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳ متهم گردیده است.

سخنگوی منچسترسیتی روز جمعه اعلام کرد: «فرایند رسیدگی در لیگ برتر به طور مستمر در حال پیشرفت است و بخش‌های عمده‌ای از آن هنوز نیاز به تکمیل دارد و این فرایند مشمول محرمانگی شدید است. بر این اساس، موضع ما همان است که در بیانیه فوریه ۲۰۲۳ بیان شد. این باشگاه طی هشت سال به دقت تمامی مراحل قانونی را رعایت کرده و بر این معتقد است که هیئت‌مدیره و مدیران اجرایی لیگ برتر به عنوان نهادی مستقل، بی‌طرف و منصف عمل خواهند کرد و تحت تأثیر هیچ منافع جانبدارانه‌ای قرار نخواهند گرفت.»

در دوران سرپرستی مانچینی، منچسترسیتی در سال ۲۰۱۱ قهرمان جام حذفی انگلیس شد و سال بعد نخستین قهرمانی‌اش در بالاترین سطح فوتبال انگلیس پس از ۴۴ سال را کسب کرد.

گریم سونس، هافبک و سرمربی سابق لیورپول، ادعا کرده است که اعتبار و میراثی که منچسترسیتی ساخته، اکنون زیر سؤال رفته و قهرمانی‌های این باشگاه باید از سوابق تاریخی حذف شوند. او در مصاحبه‌ای با Track Radio گفت: «میراث آن‌ها به باد رفته است. اگر شرایط برای آنان به سمت بد پیش برود، به عنوان تقلبکار در تاریخ ثبت خواهند شد و هر آنچه که انجام داده‌اند و هر جامی که در آن دوره کسب کرده‌اند، نباید به حساب آید. برخی معتقدند که باید چند قهرمانی لیگ برتر به نام لیورپول ثبت شود. برای آن‌ها [منچسترسیتی] پول هیچ‌وقت مسئله‌ای نبوده و بنابراین هر جریمه‌ای که اعمال شود، برایشان تنها یک زخم سطحی خواهد بود. آیا سقوط به دسته پایین‌تر ممکن است؟ نمی‌دانم. این ممکن است جعبه پاندورا را باز کند؛ چیزی که فکر می‌کنم ممکن است فراتر از دنیای فوتبال برود.»

در ادامه، جو هارت، دروازه‌بان سابق منچسترسیتی که از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۶ برای این تیم بازی می‌کرد، از اظهارات المبارک حمایت کرد. او به رادیو بی‌بی‌سی ۵ لایو گفت: «نظر صادقانه من این است که دلیلی برای عدم اعتماد به خالدون نمی‌بینم. آنچه که او بیان کرده برای من کافی است. اگر منچسترسیتی مجرم شناخته شود، که بر اساس گفته‌های خالدون این احتمال را کم می‌دانم، آنگاه باید به آن پرداخته شود. اما در حال حاضر، من کاملاً مطمئن و بسیار آرام هستم. به دستاوردهایی که با منچسترسیتی داشته‌ام و موفقیت‌هایی که به عنوان یک تیم با آن‌ها کسب کرده‌ام، به شدت افتخار می‌کنم و این موضوع هیچ‌گاه تغییر نخواهد کرد. این تغییر نخواهد کرد مگر اینکه به من بگویید.»

همچنین بخوانید: معمای نگریرا؛ چرا بارسلونا مثل منچسترسیتی مجازات نمی‌شود؟