طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سردار علی بلالی، مشاور فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در بررسی توان موشکی Iran در زمان جنگ دفاع مقدس و مقایسه آن با فعالیت‌های اخیر، بیان کرد: در آغاز دوران جنگ تحمیلی، ایران فاقد موشک‌های زمین‌به‌زمین بود و نخستین پرتاب‌ها با تیمی متشکل از هفت تا هشت نفر و با تجهیزاتی انجام می‌شد که به راحتی در یک خودروی تویوتا استیشن جای می‌گرفت؛ در حالی که اکنون قادر به انجام پرتاب هم‌زمان ۱۰۰ موشک و تعداد زیادی پهپاد هستیم.

شروع عملیات‌های موشکی با دو سکو و ۳۰ موشک

به گزارش فارس، سردار بلالی در توضیح وضعیت توان موشکی کشور در دوران دفاع مقدس بیان کرد: همان‌گونه که بسیاری به یاد دارند، در سال‌های آغازین جنگ هشت‌ساله، ما موشک‌های زمین‌به‌زمین در اختیار نداشتیم. با احساس نیاز به این گونه توان، تلاش‌هایی آغاز گردید و بعد از سفر فرماندهان سپاه به سوریه و لیبی، به دو سکوی پرتاب و ۳۰ فروند موشک دست یافتیم و بعدها با همکاری کره شمالی، به این تجهیزات افزودیم.

او ادامه داد: پرتاب موشک‌ها در دوران جنگ را از سال ۱۳۶۳ با همین تعداد شروع کردیم. برای نخستین پرتاب‌ها، یک گروه هفت تا هشت نفره بودیم که با یک تویوتا استیشن از تهران به کرمانشاه می‌رفتیم، یک موشک پرتاب می‌شد و مجدداً به تهران بازمی‌گشتیم. همه تجهیزات ما در همان خودرو جا می‌شد.

مشاور فرمانده نیروی هوافضای سپاه بیان کرد: «به تدریج و با ادامه جنگ، این توان گسترش یافت و تعداد سکوها به حدود پنج یا شش سکو افزایش پیدا کرد. همچنین محدوده فعالیت یگان‌های موشکی به چند صد کیلومتر رسید؛ از آذرشهر تا نزدیک العماره.

از یک پرتاب به پرواز هم‌زمان موشک‌ها و پهپادها

گسترش یگان‌ها و شکل‌گیری شهرهای موشکی

مشاور فرمانده نیروی هوافضای سپاه در مورد روند استقرار یگان‌های موشکی گفت: تا سال ۱۳۷۸، تمامی یگان‌های موشکی در تهران متمرکز بودند. پس از آن برنامه‌ای برای گسترش این یگان‌ها آغاز شد. در زمان رهبری آقای قالیباف، این مجموعه موشکی هنوز به شکل یک نیروی منسجم ظهور نکرده بود و به صورت یگان فعالیت می‌کرد. از آن زمان به بعد، استقرار به شهرهای مختلف از جمله تبریز و بندرعباس و سایر نقاط گسترش یافت و شهرهای موشکی راه‌اندازی شد.

سردار بلالی تأکید کرد: سازه‌های مستحکمی که توان رزم ما را در این جنگ حفظ کردند، ثمره تلاش‌هایی هستند که از اوایل دهه ۱۳۷۰ به بعد انجام شد. تمامی این اقدامات با این آرزو شکل گرفت که در صورت مواجهه با دشمن، باید به نحوی عمل کنیم که توان رزمی خود را حفظ نماییم.

وی در آخر فرمود: پیش‌بینی‌هایی که انجام شده بود، در زمان عملیات به ثمر نشست و ما توانستیم قدرت نیروهای مسلح را در زمینه‌های موشکی، پهپادی و دیگر حوزه‌ها به نمایش بگذاریم. ما نشان دادیم که چگونه می‌توان با قدرت‌های بزرگ دست به نبرد زد و این جنگ نامتقارن که آغاز کردیم، اکنون به عنوان الگویی برای سایر کشورها محسوب می‌شود.

۲۹۲۱۸