لیگ برتر انگلستان اعلام کرد که کمیسیون مستقل بررسی پرونده منچسترسیتی این باشگاه را به خاطر تمامی اتهامات مرتبط با تخلفات مالی جدی در طی یک بازه ۹ ساله، گناهکار تشخیص داده است. به‌علاوه، این کمیسیون منچسترسیتی را در بیشتر موارد عدم همکاری با تحقیقات لیگ برتر نیز مقصر شناخته است.

طبق رأی صادره، تخلفات منچسترسیتی به فصول ۲۰۱۰-۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸-۲۰۱۷ مربوط می‌شود و شامل تعدادی از قوانین مالی لیگ برتر و یوفا است.

قراردادهای صوری و دستکاری در درآمدها

کمیسیون مستقل تصریح کرده که منچسترسیتی در این دوره با برخی از شرکای تجاری‌اش اقدام به تنظیم قراردادهایی به نام «صوری» (sham) کرده است؛ این قراردادها به گفته کمیسیون، توافق واقعی میان طرفین را به‌درستی نشان نمی‌دادند.

یافته‌ها حکایت از آن دارد که این قراردادها با هدف ایجاد درآمدهای کاذب برای باشگاه و کاهش هزینه‌های ثبت‌شده به‌کار گرفته شده‌اند.

کمیسیون همچنین به قراردادهایی اشاره نموده است که به‌ظاهر با حمایت اسپانسرهای منچسترسیتی تأمین مالی شده بودند، اما بخش‌هایی از هزینه‌های مربوط به آنها در واقع توسط Abu Dhabi United Group Investment & Development Ltd (ADUG) که مالک باشگاه است، پرداخت می‌شد.

علاوه بر این، توافقاتی با تأمین مالی ADUG به‌منظور کاهش هزینه‌های عملیاتی ثبت‌شده باشگاه مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین یک توافق «صوری» دیگر مرتبط با حقوق تصویری بازیکنان و شرکتی به نام Fordham نیز مورد بررسی قرار گرفته است.

با توجه به رأی کمیسیون، مجموع این سازوکارها باعث شده تا درآمدهای منچسترسیتی به‌طور مصنوعی افزایش یابد و هزینه‌های آن در دوره مورد بررسی بالغ بر ۹۰۰ میلیون پوند کاهش یابد.

نادرستی در حساب‌های مالی

کمیسیون همچنین به این نتیجه رسید که منچسترسیتی با ثبت نادرست اطلاعات مالی، وضعیت واقعی امور مالی باشگاه را از حسابرسان و نهادهای نظارتی فوتبال مخفی کرده است.

در متن حکم آمده است که باشگاه به‌منظور دور زدن قوانین مالی لیگ برتر، این اقدامات را انجام داده است.

کمیسیون همچنین اعلام کرده که اگر تمام توافق‌های مورد اشاره به‌درستی در حساب‌های باشگاه ثبت می‌شدند، منچسترسیتی به‌طور قابل‌توجهی از سقف‌های هزینه‌ای تعیین‌شده توسط لیگ برتر و یوفا فراتر می‌رفت.

این تخلفات به قوانین Profitability and Sustainability Rules لیگ برتر و همچنین قوانین صدور مجوز باشگاه‌ها و Financial Fair Play یوفا مربوط می‌شود.

اتهام عدم همکاری در تحقیقات

جزئی دیگر از پرونده به نحوه تعامل منچسترسیتی با تحقیقات چهار ساله لیگ برتر اختصاص دارد.

کمیسیون از میان چهار اتهام مطرح‌شده، سه مورد را تأیید کرده و اعلام نموده است که باشگاه در طول فرآیند تحقیقات، تعهدات خود در زمینه همکاری و حسن نیت نسبت به لیگ برتر را نادیده گرفته است.

در رأی صادره به این نکته اشاره شده که منچسترسیتی اقدام به انجام تلاش‌هایی برای متوقف کردن و مختل کردن تحقیقات لیگ برتر کرده است.

ریچارد مسترز، مدیر اجرایی لیگ برتر، در واکنش به انتشار این تصمیم اظهار داشت که رأی کمیسیون حقایق مربوط به وقایع منچسترسیتی در این دوران را روشن کرده است.

مسترز تأکید کرد که این حکم نشان‌دهنده نقض سیستماتیک قوانین لیگ برتر توسط باشگاه در طول نزدیک به یک دهه است.

او همچنین تصریح کرد که پیگیری این پرونده توسط لیگ برتر اکنون از سوی یک نهاد مستقل تأیید شده و افزود که حفظ سلامت رقابت و اجرای قوانینی که خود باشگاه‌ها تصویب کرده‌اند، از مسئولیت‌های اصلی لیگ برتر محسوب می‌شود.

مسترز این پرونده و رأی صادره را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین پرونده‌های انضباطی تاریخ لیگ برتر معرفی کرد. با این حال، او تأکید کرد که همچنان یک بخش مهم دیگر از پرونده باقی مانده است: تعیین مجازات.

مجازات منچسترسیتی چه خواهد بود؟

با وجود صدور رأی کمیسیون، تاکنون هیچ مجازاتی برای منچسترسیتی اعلام نشده است.

بر اساس قوانین لیگ برتر، موضوع مجازات در یک جلسه مجزا با حضور کمیسیون مستقل به بحث گذاشته خواهد شد. این جلسه تا زمانی که اجازه انتشار نتیجه آن فراهم شود، به‌صورت خصوصی و محرمانه برگزار خواهد شد.

منچسترسیتی همچنین حق دارد درخواست تجدیدنظر نسبت به یافته‌های کمیسیون کند و تا روز جمعه ۲ اکتبر این فرصت را دارد.

لیگ برتر اعلام کرده که به‌دنبال اتمام سریع‌تمام مراحل باقی‌مانده پرونده، از جمله روند تجدیدنظر و انتشار تصمیمات مرتبط است.

کمیسیون مستقل نیز نسخه‌ای ویرایش‌شده از Core Decision خود را منتشر کرده و لیگ برتر اعلام کرده است که پیوست‌های بیشتر این رأی را نیز در اولین فرصت و در صورت ممکن قانونی منتشر خواهد کرد.

بنابراین، مرحله اول پرونده با صدور رأی کمیسیون به پایان رسیده، اما مسیر منچسترسیتی در تعیین مجازات و احتمال تجدیدنظر ادامه دارد.