زهرا خدادادی در مصاحبه‌ای با ایسنا به تشریح آخرین وضعیت مرتبط با طرح مهریه پرداخت و گفت: طرح نحوه اجرای محکومیت‌های مالی که بخشی از آن به مهریه اختصاص دارد، پس از تصویب در مجلس به شورای نگهبان برای بررسی و دریافت نظر ارسال شد.

وی ادامه داد: چندین مورد از این طرح در کمیسیون فرهنگی مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد بررسی قرار گرفت و ما به عنوان نمایندگان مجلس و اعضای فراکسیون زنان و خانواده در این نشست‌ها حضور داشتیم و نظرات خود را با آنان در میان گذاشتیم. همچنین نشستی نیز با شورای نگهبان برگزار کردیم و نظرات خود را مطرح نمودیم.

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس توضیح داد: در نهایت شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام چند ایراد را به مصوبات مجلس وارد کردند که یکی از آن‌ها تعیین سقف عددی برای مهریه است؛ آن‌ها معتقدند که تعیین یک عدد مشخص برای مهریه نه تنها مناسب نیست بلکه موجب می‌شود که هر چند سال یکبار مجبور به تغییر آن شویم که به لحاظ مصلحت و عقلانی صحیح به نظر نمی‌رسد.

خدادادی ادامه داد: نکته دیگر مدنظر شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام مسأله استطاعت مالی است و این موضوع حائز اهمیت است که باید استطاعت فرد برای پرداخت مهریه لحاظ شود. به عبارت دیگر، فردی که دارای استطاعت مالی است باید متناسب با آن رقم تعیین شود و در مورد افرادی که توانایی پرداخت ندارند، اساساً نیازی به تعیین عدد نیست. ممکن است فردی حتی نتواند یک سکه پرداخت کند، در حالی که فرد دیگری قادر به پرداخت هزار سکه باشد.

وی در ادامه به موضوع پابند الکترونیکی برای محکومان مالی اشاره کرد و گفت: یک موضوع دیگر که از سوی شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح شد این است که تبدیل کامل احکام زندان برای محکومان مالی به پابند الکترونیکی مناسب نمی‌باشد، زیرا اکنون هم حکم جلب برای درصدی از افراد، منجر به جلب واقعی آنان می‌شود و این وضعیت موجب کاهش ضمانت اجرای پرداخت بدهی مالی خواهد شد.

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس در پایان افزود: با توجه به نظرات شورای نگهبان و هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح مهریه به مجلس بازمی‌گردد و مجلس موظف است نظر شورای نگهبان را تأمین کند. پس از آن، اصلاحات لازم اجرا و مجدداً طرح به شورای نگهبان ارسال خواهد شد.

انتهای پیام