به نقل از ایسنا، جیمز کینگ، محقق مؤسسه «چتم هاوس» و نویسنده گزارش «تهدید اقتصادی چین» اظهار داشت که این احتمال وجود دارد که اروپا در بازه زمانی پنج ساله، بخش قابل توجهی از زیرساخت‌های صنعتی خود را در رقابت با چین از دست دهد. این رویداد فقط به از دست رفتن مشاغل و تخصص‌ها محدود نمی‌شود، بلکه ممکن است به معنای نابودی شرکت‌های قدیمی و معتبر در زمینه فناوری و همچنین از دست رفتن نقش آنها در جوامع محلی نیز باشد.

وی توضیح داد که موفقیت شرکت‌های چینی در این است که بازار داخلی وسیع چین به آنها این امکان را می‌دهد که از مزایای تولید انبوه بهره‌مند شوند. علاوه بر این، چین دارای دانشگاه‌های معتبر جهانی، نوآوری‌های پیشرفته فن‌آورانه و یارانه‌هایی از سوی دولت است که به رشد آنها کمک می‌کند.

این پژوهشگر به نگرانی خود اشاره کرد که شرکت‌های بریتانیایی نه تنها در بازار داخل بریتانیا بلکه در چین و سایر کشورهایی که با رقبای چینی رقابت می‌کنند، سهم بازار خود را از دست خواهند داد. رقبای چینی در حال توسعه جهانی و پیشتاز شدن در فناوری‌های نوین هستند و هر شرکتی که در هر کجا از جهان فعالیت کند به نوعی تحت تأثیر رقابت این رقبای قوی قرار خواهد گرفت.

افزایش بی حد و حصر هزینه‌های انرژی توانایی صنایع بریتانیا برای رقابت را تحت تأثیر قرار داده و هفته گذشته، بزرگ‌ترین شرکت‌های داروسازی این کشور نسبت به افول تدریجی و دردناکی در برابر سلطه فزاینده چین هشدار دادند.

بر اساس نتایج گزارش «چتم هاوس»، چین قادر است فرآیند توسعه بالینی داروهای جدید را در حوزه داروسازی با سرعتی سه برابر اروپا و با هزینه‌ای نیمی از آن انجام دهد.

کینگ گفت: شرکت‌های داروسازی بریتانیا و اروپا در حال حاضر برای توسعه داروهای خود به متخصصان چینی متکی هستند و این بدان معناست که دانش و خلاقیت خود را به چین واگذار می‌کنند. اثرات جانبی این روند ممکن است به تضعیف قابلیت‌های نوآوری بریتانیا در حوزه دارو در آینده بیانجامد.

این گزارش همچنین از پیشرفت فزاینده چین در صنایعی مثل توربین‌های بادی، ماشین‌آلات و صنعت خودرو خبر می‌دهد، صنایعی که اروپا تا به تازگی در آن‌ها اعتبار بالایی داشت. اتحادیه اروپا در حال آماده‌سازی برای اجرایی کردن تدابیر جدیدی برای محافظت از صنایع خود در برابر واردات ارزان قیمت از چین می‌باشد. با این حال، بریتانیا هنوز هم رویکرد بازتری در تجارت با چین دارد.

جاناتان رینولدز، وزیر تجارت بریتانیا، اوایل ماه جاری در گفت‌وگو با روزنامه تلگراف بیان کرد: اگر شما محدودیت‌های تجاری وضع کنید، باید آماده باشید که احتمالاً آنها نیز اقدامات تلافی‌جویانه‌ای انجام خواهند داد که در نهایت به ضرر شما خواهد بود.

در مدت ۱۲ ماه منتهی به پایان مارس، انگلستان با کسری تجاری ۵۲.۵ میلیارد پوندی در تجارت کالا با چین مواجه شد. صادرات کالا به چین با کاهش ۰.۵ درصدی به ۱۸.۵ میلیارد پوند رسید، در حالی که واردات به ۷۱ میلیارد پوند و با افزایشی ۲.۴ درصدی مواجه گردید.

به نقل از گزارش روزنامه تلگراف، کینگ بیان کرد: دولت باید بار مقررات را کاهش دهد و فرآیندهای اداری را تسریع کند تا به رقابت شرکت‌های بریتانیایی کمک کند. انگلستان باید زیرساخت‌های بیشتری فراهم کند و مهارت‌های تکنولوژیکی نیروی کار خود را تقویت نماید و همچنین باید از سرمایه‌گذاری چین در بخش‌های غیراستراتژیک استقبال کند؛ مشروط بر اینکه سرمایه‌گذاران، فناوری را انتقال دهند و از تأمین‌کنندگان محلی استفاده کنند و یا کارکنان بریتانیایی را به کار گرفته و آموزش دهند.

او افزود: این شرایط، الزامات ورود بسیاری از شرکت‌های اروپایی به چین در روزهای نخست بود و آنها ملزم به انتقال فناوری بودند. بنابراین، ما باید به رویکرد چین در مواجهه با چین دست پیدا کنیم.

انتهای پیام