بر اساس گزارش ایسنا، دکتر زهرا قربانی در نشست خبری به مناسب «روز جهانی کودک» با اشاره به وضعیت سلامت دهان و دندان کودکان بیان کرد: مأموریت اصلی دفتر سلامت دهان و دندان در راستای کودکان شکل گرفته است. پویش سلامت دهان و دندان کودکان به مدت یک هفته از تاریخ ۲۵ مهر آغاز خواهد شد و دانش‌آموزان مقطع ابتدایی به‌عنوان گروه هدف اصلی این برنامه در نظر گرفته شده‌اند.

او در ادامه به شعار این پویش اشاره کرد و گفت: تجربه سال گذشته بسیار مثبت بود و برای بار دیگر شعار سال گذشته، «دو دو تا یادت نره» را در کانون توجه قرار داده‌ایم. این شعار اشاره به اهمیت مسواک زدن دو بار در روز به مدت دو دقیقه دارد.

او تصریح کرد: وقفه‌ها و مشکلات سال گذشته باعث شده که برخی برنامه‌ها به نتیجه نرسند. توزیع ۳۰۰ هزار مسواک و خمیردندان برای دانش‌آموزان پایه سوم در هفت استان کم‌برخوردار نیز بخشی از تلاش‌های سال گذشته به شمار می‌رود. علاوه بر آن، توزیع ۷ کاربرگ آموزشی از دیگر اقدامات دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت بوده است.

قربانی اضافه کرد: ۱۰ دانشگاه علوم‌پزشکی کشور با همکاری خیرین به طور داوطلبانه مسواک و خمیردندان را توزیع کرده‌اند. با توجه به شرایط اقتصادی فعلی، ممکن است خانواده‌ها در استان‌های کم‌برخوردار نتوانند مسواک و خمیردندان استاندارد تهیه کنند.

او در مورد جشن دندان ۶ برای کودکان گفت: در حال حاضر نزدیک به یک میلیون و ۲۰۰ هزار کودک در پایه اول داریم و جشن دندان ۶ را برای حدود ۴۵۰ هزار نفر از این دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها برگزار کرده‌ایم. اهمیت مراقبت از دندان ۶ بسیار بالاست؛ زیرا این دندان به‌عنوان دندان مهمی شناخته می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که میزان پوسیدگی دندان‌های شیری در کودکان ایرانی به طور قابل توجهی بالا است.

مدیر دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت درباره وارنیش فلوراید درمانی برای کودکان اذعان کرد: ما دو بار وارنیش فلوراید تراپی را برای دانش‌آموزان اجرا کرده‌ایم. مرحله اول بسیار موفقیت‌آمیز بود، اما مرحله دوم به دلیل تعطیلی مدارس، حتی با وجود فراخوان، نتوانست به خوبی پیش برود. این وارنیش‌ فلوراید تراپی به طور رایگان ارائه شد؛ در حالی که هزینه انجام آن در مطب‌ها بسیار بالا است.

او اهمیت کسب اطلاعات صحیح را مورد تأکید قرار داد و گفت: از رسانه‌ها می‌خواهم در راستای مبارزه با ناآگاهی و انتشار اطلاعات نادرست همکاری کنند. همچنین از خانواده‌ها درخواست می‌کنم تا اطلاعات خود را از منابع معتبر به دست آورند. به عنوان مثال، ما در حال حاضر با پدیده انتشار اطلاعات نادرست درباره فلوراید در شبکه‌های اجتماعی روبرو هستیم که تأثیر زیادی بر سلامت دندان دارد.

قربانی بیان کرد که جامعه دندانپزشکی کشور در راستای وزارت بهداشت فعالیت می‌کند و هدف آن ارتقاء سطح آگاهی سلامت است. این جامعه در نظر دارد ماه مهر را به عنوان ماه سلامت دهان و دندان معرفی کند.

او از چاپ دو کتاب آموزشی در زمینه سلامت دهان خبر داد و گفت: ما به همکاری اداره ارتقای سلامت جامعه، دو کتاب برای گروه‌های سنی «۰ تا ۶» و «۶ تا ۱۲» سال به منظور آگاهی‌دهی به مراقبان سلامت و مربیان بهداشت منتشر کرده‌ایم.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت درباره اجرای پویش «باشم یادت نره» گفت: این پویش با هدف مادر و کودک طراحی شده است، به طوری که کودکان از بدو تولد و خانواده‌های آنها به‌عنوان گروه هدف در نظر گرفته شده‌اند.

او اهمیت دندان‌های شیری را مورد تأکید قرار داد و گفت: پوسیدگی دندان‌های شیری می‌تواند نشانه‌ای از احتمال پوسیدگی دندان‌های دائمی باشد. اگر پیشگیری از پوسیدگی و آموزش این موضوع از سنین اولیه زندگی آغاز شود و فرهنگ مراقبت از دهان در خانواده‌ها شکل گیرد، می‌توان امید داشت که شاخص‌های پوسیدگی دندان در کودکان کاهش یابد.

وی همچنین درباره برنامه‌ریزی برای اجرای دو پیمایش ملی سلامت دهان و دندان برای گروه‌های سنی کودکان و بزرگسالان توضیح داد و گفت: وزارت بهداشت با همکاری مؤسسه ملی تحقیقات سلامت می‌خواهد این پیمایش‌ها را پس از ۱۰ سال اجرا کند.

ادامه دارد...