به نقل از ایلنا، جی‌دی ونس در گفت‌وگویی ویژه با خبرگزاری رویترز، پیش‌شرط اصلی ایالات متحده برای توافق با ایران را ارائه «امتیازات عملی در حوزه هسته‌ای» توسط تهران توصیف کرد.

ونس بیان داشت هرگونه توافق با ایران باید شامل کاهش واقعی ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم باشد و تهران تنها نمی‌تواند به وعده‌هایی برای کاهش توان هسته‌ای در آینده بسنده کند.

او در ادامه به سطح غنی‌سازی ۶۰ درصدی اورانیوم اشاره کرد و گفت: «اگر تمایل به ساخت سلاح هسته‌ای ندارید، دلیل نیاز به سوخت غنی‌شده ۶۰ درصد چیست؟»

معاون پیشین ترامپ همچنین اعلام کرد اگر ایران قصد دارد نشان دهد که به عدم تولید سلاح هسته‌ای متعهد است، باید از ساخت سوخت با غنای بالا خودداری کرده و «اقدامات مؤثری» نسبت به ظرفیت‌های غنی‌سازی خود انجام دهد.

در ادامه اظهاراتش، ونس ادعا کرد که ایالات متحده در خصوص رویه تصمیم‌گیری در ساختار سیاسی ایران با ابهاماتی مواجه است.

او تصریح کرد: آمریکا در حال گفت‌وگو با مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور و عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران هستند، اما هنوز مشخص نیست که این دو مقام تا چه اندازه در ساختار قدرت ایران حق تصمیم‌گیری دارند.

ونس ادامه داد: «یکی از مسائلی که به آن پی برده‌ایم این است که به‌طور کامل روشن نیست تصمیمات در آن کشور چگونه اتخاذ می‌شود.»

براساس این گزارش، ایران و آمریکا در هفته‌های اخیر پیشنهاداتی به منظور پایان دادن به درگیری‌ها و بازگشایی تنگه هرمز، که یک گذرگاه حیاتی برای انتقال انرژی در سطح جهانی به حساب می‌آید، را با هم رد و بدل کرده‌اند.

در این راستا، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، پیشنهاد اخیر ایران را رد کرده و هشدار داد که ممکن است عملیات نظامی پس از انتخابات میان‌دوره‌ای ایالات متحده تشدید یابد.

اظهارات ونس درباره روش‌های تصمیم‌گیری در ایران پس از آن مطرح شده که ترامپ نیز روز سه‌شنبه اعلام کرده بود «بزرگ‌ترین مشکل» او این است که معلوم نیست چه کسی در حال اداره ایران است.

به‌طور کلی، مقامات آمریکایی در این اظهارات، خواستار کاهش واقعی ظرفیت غنی‌سازی ایران و ارائه تضمین‌های ملموس در رابطه با برنامه هسته‌ای را به عنوان شروط اساسی برای دستیابی به توافق مطرح کرده‌اند.

انتهای پیام/