به گزارش خبرآنلاین، آرزو سالاری، مترجم آثار مهم ادبی در مراسم پاسداشت تمیم برغوثی، ازفضای حاکم بر ذهنی حاکم بر برخی روشنفکران کنونی در رویارویی با دردهای فلسطین انتقاد کرد و از زندگی و آثار نویسنده فلسطینی گفت.
امروز ۱۵ مهر، به مناسبت روز جهانی حماسه فلسطین، متن کامل سخنان آرزو سالاری، مترجم رمان «نقابی به رنگ آسمان» درباره فلسطین را در زیر می خوانید:
چگونه غربت فلسطین را درک کردم؟
« من از قشر دیگری آمده ام. با روشنفکرانی کار می کنم که از ادبیات عرب بدشان می آید. ضد عرب هستند. وقتی کتاب هایی با رویکرد روشنفکری از من منتشر شد، در مراسم رونمایی آن ها، سالن پر از جمعیت شد. ولی وقتی کتاب .... را ترجمه و چاپ کردم، برای رونمایی این کتابم درباره فلسطین، به تعداد انگشتان دستم برای مراسم حاضر نشدند. این برای من مهم نبود. بلکه برایم بیشتر انگیزه شد. زیرا من غربت فلسطین را اینجا درک کردم.
مادری، پاسپورت ندارد. مگر می شود مادرانی در ایران ببینند کودکانی در فلسطین غذا ندارند بخورند و می خواهند از کمک های جهانی غذا بگیرند ولی جواب آن ها گلوله و کشتار باشد.
دختر هنرمند و پرسشگری از نسل ضد دارم که همیشه می پرسد، سهم بچه های فلسطین از زندگی چیست و ما چه کاری باید بکنیم؟
به او می گویم من تنها کاری که می توانم ترجمه و نوشتن آثاری است درباره فلسطین.
وقتی تصمیم گرفتم به سفارت فلسطین بروم
سال 2025 در جریان مبادله اسراء در فلسطین، دقیقا وقتی خبر را شنیدم با ناشر کتابم تماس گرفتم وگفتم بیا ما کاری برای کنیم «باسم خندقچی» کنیم. جهان عرب او را رها کرده است. من و ناشر کتابم فردای آن رو قرار گذاشتیم به سفارت فلسطین در ایران برویم و بگوییم در جریان مبادله اسراء نام «باسم» یادشان نرود. چون او در جهان عرب، کسی را نداشت. وقتی رصد کردم ناگهان دیدیم که نام او در بین اسیران آزاد شده آمده است. این شد که تلاش کردم تا آثار او را ترجمه کنم.
باید بگویم هر کسی در حوزه هنر هر کاری برای فلسطین می کند، زنده باد. ولی متاسفم برای همکاران روشنفکرم که جور دیگری فکر می کنند.»
رمان «نقابی به رنگ آسمان» برنده جایزه بین المللی بوکر داستان عربی که توسط آرزو سالاری در ایران ترجمه شده است
یادآور می شویم:
باسم خندقچی، نویسنده و زندانی فلسطینی، متولد 1983است. او در دانشگاه ملی نجاح در گروه روزنامه نگاری و رسانه تحصیل کرد. وی در 2 نوامبر 2004 توسط نیروهای اشغالگر اسرائیل دستگیر و به حبس ابد محکوم شد. او چندین رمان و مجموعه شعر دارد که از داخل زندانهای اشغالی سروده است و آخرین رمان او با عنوان «کسوف بدرالدین» در دسامبر ۲۰۱۸ منتشر شد و برخی از آثار او به فرانسه ترجمه شدهاند. او در سال 2024 برای رمان «نقابی به رنگ آسمان» برنده جایزه بین المللی بوکر داستان عربی شد.
مراسم پاسداشت دکتر تمیم برغوثی، شاعر، روشنفکر و استاد علوم سیاسی دانشگاه بوستون، به همت موسسه های فرهنگی خیمه، مبلغ و خبرآنلاین دوشنبه 13 مهر برگزار شد.
در این مراسم کتاب «برده سوم» اثر تمیم برغوثی با ترجمه محمدرضا زائری از انتشارات خیمه مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.
نظرات کاربران