طبق گزارش ایسنا، سرهنگ اصغر خدایی در نشست خبری با خبرنگاران بیان کرد: همکاران ما در اداره هفدهم پلیس آگاهی تهران، که به طور ویژه به مقابله با سرقت‌های منازل پرداخته است، موفق به بازداشت یک باند چهار نفره از سارقین منازل شدند که به طرز غیرقانونی و با استفاده از خودروهای و placas دزدیده‌شده به سرقت از خانه‌های شهروندان پرداخته بودند.

وی ادامه داد: این سارقان عمدتاً در ساعت‌های ۵ و ۶ بعدازظهر تا ۷ و ۸ شب، هنگامی که صداها به اوج خود می‌رسد و تعدادی از شهروندان برای خرید یا امور دیگر از خانه خارج می‌شوند، به عمل سرقت می‌پرداختند.

سرهنگ خدایی با اشاره به اینکه ابزار و وسایلی که از این افراد و اعضای این باند کشف شده، نشان‌دهنده حرفه‌ای بودن فعالیت‌های آنها در این زمینه است، تصریح کرد: چند مورد از سرقت‌هایی که انجام شده، بر اساس مدارک و شواهد مأخوذ از صحنه جرم ثابت و مورد تأیید قرار گرفته، اما تحقیقات از این افراد همچنان ادامه دارد.

خدایی همچنین به فعالیت سارقان با خودروهایی با پلاک‌های جعلی اشاره کرد و گفت: این کسانی که پلاک‌های تقلبی تهیه کرده و بر روی خودرو نصب می‌کردند، به وسیله بی‌سیم با یکدیگر ارتباط برقرار می‌ساختند. در سرقت‌های اجرا شده، به تناسب نوع جرایم اقتصادی، ابزارهای خاصی را طراحی می‌کردند.

به گفته رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ، از میان این چهار سارق، دو نفر پیشینه کیفری دارند. وضعیت پرونده و متهمان و اموالی که کشف شده، به وضوح در آینده تعداد شاکیان را افزایش خواهد داد.

وی درباره نحوه سرقت این باند افزود: سارقان بدون آنکه نیازی به تخریب باشد، با استفاده از شاه‌کلید و سایر وسایل، قفل‌ها را باز کرده و به سرقت می‌پرداختند.

خدایی سپس با تأکید بر اینکه منازل نه‌تنها به عنوان مکانی برای نگهداری اموال ارزشمند، مانند طلا، جواهرات، ارزهای بین‌المللی و سکه‌ها مناسب نیست، بیان کرد: طلا و اقلام با ارزش باید در صندوق‌های امانات بانک ذخیره‌سازی شود و اگر در خانه اموالی موجود است، بهتر است حداقل یکی دو نفر از اعضای خانواده در منزل باشند. دیگر نکات مؤثر در این خصوص شامل استفاده از قفل‌های ایمن، به کاربردن سیستم‌های آژیر و دزدگیر، و نصب نرده‌ها و محافظ‌های امن است که باید رعایت گردد.

تصویب آیین‌نامه الزامات پیشگیری از سرقت در ساخت و ساز

سرهنگ خدایی در بخشی دیگر از صحبت‌هایش به مقررات ملی ساختمان اشاره نمود و گفت: یکی از زیرمجموعه‌هایی که به تازگی با پیگیری پلیس به تصویب رسیده و آیین‌نامه اجرایی آن در حال ابلاغ است، الزام به رعایت اصول در ساخت واحدهای مسکونی برای پیشگیری از سرقت می‌باشد. فرآیند آن فراهم شده، آیین‌نامه آن تدوین و به تأیید هیئت وزیران رسیده است و به زودی وارد فاز اجرایی خواهد شد و می‌تواند برای واحدهای مسکونی آینده، حتی واحدهای تجاری و .... نیز به کار گرفته شود.

وی بیان کرد: تمام استانداردهایی که بر اساس نظر متخصصان پلیس می‌تواند در پیشگیری از سرقت مؤثر واقع شود، در این آیین‌نامه لحاظ گردیده و رعایت آنها الزامی است و بدون این الزامات، پروانه پایان کار صادر نخواهد شد.

انتهای پیام