به نقل از ایسنا، افزایش نفوذ شرکت‌های چینی سبب بروز تنش‌های تجاری میان پکن و بروکسل شده، که شامل اختلافاتی درباره تعرفه‌های اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی تولیدی در چین می‌شود. در همین راستا، اتحادیه اروپا به تازگی خبر از توافقی با چین برای محدود کردن واردات خودروهای هیبریدی چینی به این منطقه داده است.

رویترز در گزارشی به تحلیل وضعیت و برنامه‌های چند خودروساز چینی فعال در اروپا پرداخته است:

بی‌وای‌دی

بر اساس اطلاعات «انجمن تولیدکنندگان خودرو اروپا»، بی‌وای‌دی که به‌عنوان بزرگ‌ترین فروشنده خودروهای برقی در سطح جهانی شناخته می‌شود، در بازه زمانی ژانویه تا اوت، ۲.۵ درصد از کل خودروهای ثبت‌شده در اتحادیه اروپا، بریتانیا و کشورهای عضو انجمن تجارت آزاد اروپا را به خود اختصاص داده است.

اِستلا لی، معاون اجرایی و رئیس بخش کسب‌وکار بین‌المللی بی‌وای‌دی در حاشیه نمایشگاه خودروی پاریس بیان کرد که این شرکت در نظر دارد دو کارخانه جدید در اروپا احداث نماید و فرانسه می‌تواند یکی از مکان‌های ممکن برای تأسیس این کارخانه‌ها باشد.

او ادامه داد: بی‌وای‌دی با هدف گسترش استخدام در اروپا، قصد دارد تعداد کارکنان خود را تا پایان این دهه به حدود ۴۰ هزار نفر افزایش دهد و از مرحله یک صادرکننده به یکی از تولیدکنندگان مهم خودرو در این منطقه تبدیل شود.

این شرکت انتظار دارد که مونتاژ خودرو در کارخانه جدیدش در مجارستان را در سه‌ماهه چهارم سال جاری آغاز نماید. لی همچنین در نمایشگاه خودرو «آی‌ای‌ای موبیلیتی» سال ۲۰۲۵ در مونیخ اعلام کرده بود که بی‌وای‌دی تا سال ۲۰۲۸ برنامه دارد کلیه خودروهای برقی مورد نیاز بازار اروپا را در داخل این منطقه تولید کند.

چانگان

ژائو فی، رئیس شرکت چانگان، در روز دوشنبه ۱۲ اکتبر اعلام کرد که این شرکت در حال انجام مذاکرات جدی با خودروسازان اروپایی برای تولید خودرو در اروپا است.

او افزود: چانگان امیدوار است که نخستین خودروی خود را در اوایل سال ۲۰۲۷ در اروپا معرفی کند و تا پایان سال ۲۰۲۶، محل احداث کارخانه و شرکای محلی خود را مشخص کند.

چانگان در نمایشگاه امسال، دو برند جدید به نام‌های «نِوو» (Nevo) و «آواتار» (Avatr) را ارائه کرد.

چری

چری با استفاده از برند اصلی خود و زیرمجموعه‌هایی چون جیکو (Jaecoo)، جتور (Jetour) و اومودا (Omoda) در بازار اروپا فعالیت دارد. این شرکت در فاصله زمانی ژانویه تا اوت، ۲.۳ درصد از کل ثبت‌نام‌های خودروهای جدید در اروپا را به خود اختصاص داده است.

این شرکت ۴۰ درصد از سهم مشارکت با خودروساز اسپانیایی «ابرو» (EBRO) را به منظور تولید خودرو در کارخانه پیشین نیسان در بارسلونا در اختیار دارد.

رافائل روئیز، رئیس شرکت «ابرو»، در ماه مه به خبرنگاران اظهار داشت که چری قصد دارد تولید خود را در آنجا در اواخر سال جاری یا سه‌ماهه نخست سال ۲۰۲۷ آغاز نماید و هدف‌گذاری برای تولید تا سقف ۳۰ هزار دستگاه خودرو در سال جاری شامل مدل‌های چری نیز خواهد بود.

فاو (FAW)

پنج منبع آگاه در ماه آوریل اعلام کردند که برند لوکس «هونگ‌چی» (Hongqi) وابسته به گروه فاو، در حال گسترش فعالیت‌های خود در اروپا و مذاکره با استلانتیس برای تولید خودرو در یکی از کارخانه‌های این خودروساز اسپانیایی، که مالک برندهایی چون فیات و جیپ است، می‌باشد.

این شرکت برنامه دارد تا سال ۲۰۲۸ بیش از ۱۲ مدل خودروهای برقی و هیبریدی را در اروپا معرفی نماید.

جیلی

جیلی از طریق برند اصلی خود و شرکت‌هایی مانند لوتوس (Lotus)، ولوو کارز (Volvo Cars)، پولستار (Polestar)، ال‌ای‌وی‌سی (LEVC)، لینک‌اندکو (Lynk & Co) و زیکر (Zeekr) در بازار اروپا حاضر است.

این شرکت همچنین ۵۰ درصد از سهام خودروساز «اسمارت» (Smart) را در اختیار دارد و گروه مرسدس-بنز نیز مالکیت ۵۰ درصد دیگر آن را بر عهده دارد.

جیلی با احتساب تمامی این برندها، بزرگترین گروه خودروسازی چینی در اروپا محسوب می‌شود و در بازه زمانی ژانویه تا اوت، ۳.۱ درصد از کل ثبت‌نام خودروهای جدید در این منطقه را به خود اختصاص داده است.

این شرکت در ماه ژوئیه اعلام کرد که قصد دارد دو شاسی‌بلند برقی را در کارخانه فورد در اسپانیا تولید کند. این پروژه در قالب یک شرکت سرمایه‌گذاری مشترک اجرا می‌شود که ۶۶ درصد سهام آن متعلق به فورد و ۳۴ درصد متعلق به جیلی خواهد بود. انتظار می‌رود که تولید نخستین خودروها در این کارخانه در سال ۲۰۲۸ آغاز گردد.

لیپ‌موتور

شرکت چینی لیپ‌موتور و استلانتیس تصمیم دارند تولید مشترک خودرو را در اروپا شروع کنند. بر اساس اعلام این خودروساز در ماه مه، دو مدل خودرو قرار است در اسپانیا تولید شوند. این همکاری، وجهه‌های مشترک دو شرکت را از بخش توزیع و فروش به عرصه تولید گسترش خواهد داد.

«نِد کوریک»، مدیر ارشد مهندسی و فناوری استلانتیس، نیز اعلام کرد که این شرکت درصدد تولید خودروهای برقی کوچک در کارخانه خود در ایتالیا است. این خودروها بر پایه پلتفرم توسعه‌یافته خودروهای برقی که به صورت مشترک با لیپ‌موتور طراحی شده، ساخته خواهند شد.

لیپ‌موتور در بازه زمانی ژانویه تا اوت، ۰.۸ درصد از کل ثبت‌نام خودروهای جدید در اروپا را به خود اختصاص داده است.

سایک موتور

شرکت «سایک موتور» (SAIC Motor) به عنوان سومین خودروساز بزرگ چینی از نظر سهم ثبت‌نام خودروهای جدید در بازار اروپا شناخته می‌شود. این شرکت در فاصله ژانویه تا اوت، ۲.۵ درصد از کل ثبت‌نام‌های خودروهای جدید در این منطقه را به خود اختصاص داده است.

این آمار شامل فروش خودروهای برند ام‌جی موتور (MG Motor) و مکسوس (Maxus) می‌شود که تحت مالکیت «سایک موتور» قرار دارند.

ایکس‌پنگ (Xpeng)

فایننشال تایمز در ماه مه گزارش داد که استارتاپ خودروهای برقی ایکس‌پنگ در حال مذاکره با فولکس‌واگن و دیگر خودروسازان به منظور خرید یک کارخانه در اروپا می‌باشد.

این اقدام می‌تواند به این خودروساز کمک کند تا با استفاده از ظرفیت‌های تولیدی موجود در اروپا، نفوذ خود را در بازار این منطقه گسترش دهد.

انتهای پیام