عقاب صحرایی یکی از پرندگان شکاری و مهاجر موجود در حیات وحش ایران به شمار میرود. نام بینالمللی این گونه پرنده، Steppe Eagle (عقاب استپی) میباشد. به خاطر نوع خاص زیستگاهش که در دشتها و صحراها است، در زبان فارسی به این پرنده، عقاب صحرایی اطلاق شده است.
زمانی که این نوع عقاب در حال پرواز است، به صورت یک شکارچی بزرگ و سنگینجثه نمایان میشود که دارای سر و گردن بسیار بزرگ و بالهای پهن و بلند است. پراکنش جهانی این پرندهها از مغولستان و روسیه آغاز میگردد و تا مناطق مختلف آفریقا جنوبی نیز گسترش دارد.
این عقابها تنها در چهار کشور بزرگ شامل روسیه، قزاقستان، مغولستان و چین به منظور لانهسازی و جوجهآوری فعالیت میکنند. با شروع فصل سرما، این پرندگان به سمت مناطق گرمسیری و بیابانهای آفریقا، هند، جنوب شرق آسیا، ایران، افغانستان، عربستان، یمن، آذربایجان و سوریه مهاجرت کرده و به ندرت به امارات متحده عربی، لبنان و کویت نیز سفر میکنند و زمستانگذاری مینمایند. در ایران، این پرندگان به صورت مهاجر و به صورت گروهی در فصل زمستان از سیبری به کشور ما وارد میشوند.
نظرات کاربران