به گزارش ایسنا؛ دکتر مهدی پیرصالحی، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، در نشست تخصصی کمیسیون سلامت و تغذیه با تأکید بر اهمیت غذا در بهداشت عمومی گفت: بخش عظیمی از بیماری‌ها با مقوله‌های مربوط به غذا و تغذیه در ارتباط است و به همین خاطر، توجه به پیشگیری و سلامت مواد غذایی باید جزو اولویت‌های نظام بهداشتی کشور قرار گیرد.

وی در ادامه به شعار امسال روز جهانی غذا با عنوان "نوآوری امروز، تغذیه فردا" اشاره کرد و افزود: استفاده از دانش، فناوری و رویکردهای نوآورانه در عرصه غذایی باید به بهبود وضعیت سلامت جامعه و ارتقاء تغذیه مردم یاری رساند.

رئیس سازمان غذا و دارو ضمن تأکید بر ضرورت تأمین غذای سالم، تصریح کرد: در شرایط بحرانی کنونی کشور، و با توجه به تحریم‌ها و جنگ‌های تحمیلی، امنیت غذایی و ایمنی مواد غذایی هرکدام باید به‌طور جدی مورد توجه قرار گیرند.

پیرصالحی با اشاره به تدابیر دولت در راستای تسهیل تأمین کالاهای اساسی افزود: واگذاری اختیارات به استانداران و فعال‌سازی مسیرهایی نظیر کولبری و ته‌لنجی برای تسهیل نیازمندی‌های مردم اتخاذ شده است؛ ولی باید توجه شود که این تسهیل‌گری نباید به نادیده گرفتن الزامات سلامت محصولات منتهی شود.

او تصریح کرد: تمامی نهادهای مسؤول باید علاوه بر همکاری برای تأمین به‌موقع مواد غذایی و جلوگیری از اختلال در زنجیره تأمین، بر لزوم رعایت استانداردهای بهداشتی و اجرای مقررات نظارتی نیز تأکید کنند؛ زیرا صرف تأمین کالا نمی‌تواند به تنهایی نیازهای جامعه را برآورده کند و سلامت محصولات نیز باید به‌طور کامل تضمین شود.

معاون وزیر بهداشت با تأکید بر ضرورت اجرای دقیق استانداردهای غذایی گفت: استانداردهای تعیین شده ارتباطی مستقیم با سلامت جامعه دارند و رعایت آن‌ها مستلزم جدیت و تمرکز است. همچنین با تسریع در اجرای این استانداردها و تقویت زیرساخت‌های آزمایشگاهی، باید زمینه حفظ ایمنی مواد غذایی فراهم گردد.

رئیس سازمان غذا و دارو بر اهمیت اصلاح رفتارهای تغذیه‌ای در جامعه تأکید کرد و گفت: باید تلاش‌ها برای افزایش آگاهی عمومی در مورد غذاهای سالم و شیوه‌های صحیح مصرف تقویت شود تا شهروندان بتوانند با درک بهتری درباره انتخاب و مصرف مواد غذایی خود عمل کنند و نیازهای تغذیه‌ای روزمره خود را به‌درستی تأمین نمایند.

پیرصالحی با تأکید بر حرکت به سمت نظارت‌های علمی‌تر بر غذا، خاطرنشان کرد: نیاز است کنترل‌های پیشگیرانه تقویت‌ شود و با بهره‌گیری از ظرفیت ثبت و شناسنامه‌دار کردن محصولات، نظارت‌های پسینی، نمونه‌برداری‌ها و بازرسی‌ها از مراکز عرضه مواد غذایی به شکلی هدفمندتر انجام شوند.

او یکی از معضلات مهم در این زمینه را کنترل باقیمانده سموم و آلاینده‌ها در محصولات کشاورزی دانست و اظهار کرد: علی‌رغم انجام نمونه‌برداری‌ها و بررسی‌های متعدد، عدم تعیین منشأ برخی محصولات کیفی، استفاده مؤثر از نتایج پایش‌ها برای کنترل آلودگی‌ها را محدود کرده است.

رئیس سازمان غذا و دارو افزود: نتایج بررسی‌های بازار از حیث آماری مهم هستند و می‌توانند وضعیت محصولات موجود در بازار را روشن سازند، اما برای دستیابی به کنترل مؤثرتر آلودگی‌ها، ضروری است که منشأ تولید محصولات به‌طور واضح شناسایی گردد. شناسنامه‌دار شدن زمین‌های کشاورزی که در قانون پیش‌بینی شده و آیین‌نامه آن نیز به تصویب دولت رسیده است، این امکان را فراهم می‌آورد تا منشأ محصولات مشخص شده و باقیمانده سموم و آلاینده‌ها به دقت کنترل گردد.

او ابراز امیدواری کرد که با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و سازمان غذا و دارو، این برنامه تا پایان زمان مقرر به اجرا درآید و افزود: رعایت حدود مجاز باقیمانده سموم و آلاینده‌ها باید به‌طور جدی پیگیری شود تا سلامت محصولات کشاورزی و مصرف‌کنندگان تضمین گردد.

بنا به اعلام سازمان غذا و دارو، معاون وزیر بهداشت بر ضرورت هماهنگی میان نهادهای مسؤول تأکید کرد و گفت: هدف از تشکیل کمیسیون تخصصی سلامت و تغذیه، برقراری تعامل مؤثر میان نهادهای مختلف به منظور تأمین مستمر غذا و رعایت الزامات سلامت و ایمنی مواد غذایی است. خروجی این نشست‌ها باید به شکل‌گیری همکاری عملی نهادها و حفظ سلامت مردم منجر شود.

انتهای پیام